Skocz do zawartości

Szlif cylindrów W-wa

Swistak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.autoszlif.pl/

Z mojego doswiadczenia (zakład na Bródnie): fachowo zmieżyli, kupiłem tłok, wyszlifowali ( oczywiście z honowaniem) i na razie chodzi ok choć to dopiero 200 km.

Motocykiel to Honda MTX 80. Cena 50 zł

Swego czasu tłoki do ruskich górnozaworowców robił ALMOT - popytaj ich telefonicznie.

zaznacz, że luz ma być 0.05-0.07 mm nie mniejszy

to chyba igranie z losem :crossy: :crossy:

aha dla porównania

szlif garnka w Białystoku 35pln (przynajmniej do niedawna tyle kosztował)

Swego czasu tłoki do ruskich górnozaworowców robił ALMOT - popytaj ich telefonicznie.

zaznacz' date=' że luz ma być 0.05-0.07 mm nie mniejszy [/i']

to chyba igranie z losem :crossy: :crossy:

aha dla porównania

szlif garnka w Białystoku 35pln (przynajmniej do niedawna tyle kosztował)

No fakt trzeba potem jeździć baaardzo ostrożnie coby nie przytrzeć.

Tanie u Was te szlify. W Siedlcach gościu robi po 50 PLN / cyl.

luz ma być 0.05-0.07 mm nie mniejszy

Michał , ale z Ciebie optymista ! :crossy: Do Urala wg danych fabrycznych luz powinien być w przedziale 0.08 - 0.10 . Robię na 0.08 , a później będę cierpliwie i delikatnie docierał. Zrobiłem wywiad cenowy i nigdzie w okolicach W-wy nie schodzą poniżej 50 zł za szlif jednego garnka . Za to w górę się zdarza... 8O Po zmierzeniu wychodzi na to , że lewy cylinder trzyma wymiar nominalny , a prawy ledwo wyda I szlif :crossy:

Pozdrawiam!

Tanie u Was te szlify. W Siedlcach gościu robi po 50 PLN / cyl

Tak tylko że jest to okupione nieustającą walką i użeraniem się z "fachowcami" w tym naszym zakładzie. Jak przyjeżdzałem z jakąś nietypową sprawą (np. przeróbka uszczelnienia wału CZ350) to mimo hałasu tokarek, frezarek i honownicy słyszałem jak wszystkie 3 szare komórki głownego majstra pracują na najwyższych obrotach aby pojąć istotę zadania z którym przyszedłem. :? Wał od w/w CZ też woziłem 2 razy bo mieli wyprostować korbowód. Ale zapomnieli :crossy:

Choć szlify robią nieżle, tylko trzeba podać luz z jakim ma być wykonany bo inaczej zrobią 0,08-0,1 żeby nie mieć potem kłopotu z zacierem.

Ja silniki do obróbek wożę do firmy Auto-Szlif na ulicy Baiłołęckiej. Gościu nazuywa się Olszewski i robi naprawdę dobrze - współparcujamy od lat i nie odwalił lipy.

Pozdrawiam, Pawel

PS. Jak zadzwonisz do mnie w ciągu dnia, to podam dokładny adres i telefon.

Ja silniki do obróbek wożę do firmy Auto-Szlif na ulicy Baiłołęckiej. Gościu nazuywa się Olszewski i robi naprawdę dobrze - współparcujamy od lat i nie odwalił lipy.

Fajnie Pawle, że to kolejna dobra opinia o tym zakładzie :crossy: Mój brat-mechanik też mi polecał (podobno u niego w zakładzie też tylko u nich robią)

PS. Jak zadzwonisz do mnie w ciągu dnia, to podam dokładny adres i telefon.

Parę postów wyżej podałem do nich namiary ( www.autoszlif.pl )

Pozdrawiam,