mariusz1341 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam.Kupiłem skuter Kingway Euroboy 2t z zatartym tłokiem. Założyłem nowy tłok i cylinder 50cm3 docierałem do przez około 500km, jednak po docieraniu v-max wynosi 58km/h.Sprawdzałem czy są blokady jednak żadnej nie znalazłem.Problem jest w tym, że gdy odkręciłem tą osłonę od wariatora i sprzęgła to zobaczyłem, że pasek jest strasznie luźny i nie wchodzi na samą góre na przeciwtalerzach na wariatorze. Postanowiłem kupić nowy pasek, sprzedawca zapewniał, że na 100% to pomoże, jednak gdy go założyłem to osiągi jeszcze bardziej spadły. Gdy porównałem mój stary pasek do nowego to był o 3mm węższy od dopiero co kupionego. Próbowałem zakładać lżejsze i cięższe rolki jednak za bardzo nic nie pomagało. Silnik na węższym pasku ma wysokie obroty i głośno chodzi jednak nie przekłada się to na koło, a gdy założe szerszy pasek to skuter w końcu rozpędzi się do tych 58km/h jednak go strasznie muli. Na wąskim pasku czuje, że więcej z niego nie wyciśnie, na szerokim, że silnik nie daje rady, żeby rozpędzić koło. Próbowałem jeszcze przejechać się bez tłumika, jednak nic to nie pomogło. Wymieniłem też z innego skutera sprzęgło i wariator, ale nie było żadnej różnicy.Mam nadzieję, że ktoś podpowie co jeszcze mogę zrobić.Czy pomoże kupno większego cylindra?Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 To że nowy pasek jest szerszy to normalne bo w tym położeniu sie zuzywa. Ile masz przejechane na nowym. Na poczatku zawsze muli gdyz nowy musi sie ułozyć dotrzec ze 100-200km Cytuj http://sklep.gps.wroclaw.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1341 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Tak wiem, że musi się ułożyć, ale miałem też 3 pasek który był wyciągnięty z innego skutera o takich samych rozmiarach i był gdzieś o 1mm węższy od nowego a i tak skuter podobnie nie mógł się rozpędzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 (edytowane) nowy powinien mieć 788x17mmw zasadzie jak się wytrze ~1,2mm to jest szmelc Edytowane 28 Maja 2012 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 jeżeli kupiłeś dobry pasek to jego ułożenie to tylko kwestia czasu , podaj wymiary paska Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Dzwon nie jest przypadkiem przegrzany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Może kupiłeś kiepski cylinder i tłok?Bo jeżeli na szerszym nowym pasku ma problemy z osiągnięciem prędkości zapewne nie wkręca się powyżej 6k obrotów.Więc raczej problem z mocą.Chyba że wkręca się na obroty a prędkości nie nabiera a to problem ze sprzęgłem.Także możliwości jest parę.Ps też mam skuter z tym samym silnikiem i osprzętem. Edytowane 1 Czerwca 2012 przez stoodent1 Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi