andy7077 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Witam, mam zamiar kupić taki motorowerek wążcy 26kg i mający 3.5km (80cc) jest to wiadomo silnik od kosiarki, ale mam jedno pytanie. Czy to będzie zapie**alało tak jak piszą 55kmh i czy da radę jeszcze to jakoś przerobić żeby było szybsze i czy do tych 55kmh rozpędzało by się w miarę szybko? Z góry dzięki za pomoc. ;) Link do motoroweru http://allegro.pl/mower-california-gt-cruiser-silnik-3-6km-gwarancja-i2357420076.html może ktoś odpowie ? Edytowane 24 Maja 2012 przez andy7077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 55 km/h to i tak za szybko jak na rower, bez zawieszenia i odpowiednich hamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy7077 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 ale będzie tyle jechał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Właśnie może ktoś kupił, miał okazję pojeździć, ma znajomego który coś takiego posiada. Ewentualnie może jest ktoś z okolic Szydłowca kto mógłby poświęcić swój czas odwiedzić sprzedawcę i napisać opinię opinię o tym wynalazku. Planuję zakupić rower do dojazdów do pracy. Po pracy często nie mam siły na nic dlatego miłym akcentem byłby silnik który pomógłby dojechać do domu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy7077 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 mi tak samo się niechce chodzić ani pedałować i to jest dobra opcja tylko czy to jedzie 55 cY 20. program z tym rowerem będzie na tv4 w pierwsZa lub druga niedzielę czerwca pt ,,tester,, trzeba będzie obejrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 ale będzie tyle jechał ? Umów się na jazdę próbną to będziesz wiedział. Ale przypuszczam że pewnie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Mnie akurat na prędkości nie zależy. Klasycznie kręcąc pedałami tak szybko nie śmigam :) boję się tylko że będzie się to to rozkręcać, giąć itd. z tego filmiku wynika że dość szybko rower z takim silnikiem pomyka Edytowane 24 Maja 2012 przez Bartekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy7077 Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 mieszkam za daleko żeby umówić się na jazdę próbna To myślicie, źe to faktycznie będzie tak śmigać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 To myślicie, źe to faktycznie będzie tak śmigać? wróżki szukasz? a skąd mamy wiedzieć, jeśli nikt tego nie miał okazji sprawdzić?teoretycznie jest to pewnie możliwe, jak v-max mojego skutera - 92kmh :P tylko w praktyce pewnie nie odważyłbym się rozbujać w warunkach drogowych do takiej prędkości czymś, ma tylko rowerowe hamulce, przy 2-3x większej masie od typowego rowera. nie mówiąc o komforcie sztywnych zawieszeńjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 mój sąsiad starszy koleś jak czasem wyciągnie z garażu taki sprzęt i pojedzie po piwo to aż strach wyjść na ulice :laugh: ale wydaje mi się że to 50km/h nie jedzie Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi