Piotrek Jankowski Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ale i tak pachnie mi to ściemą handlową. Niestety nie jest to zadna sciema. :crossy: Mozna to latwo sprawdzic. Jak lejesz ten olej (Motul 800) do kanistra z benza to olej opada na dno. (wiem, bo mam przeźroczysty kanister) Do NSRki Motul 600 napewno wystarczy. Jest w pelni syntetyczny i nadaje sie do dozownika. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 23 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2004 ja do ETZ lalem mixol i mechanik poradzil mi, ze lepszy jest lux 10, gdyz po mixolu silnik po rozebraniu jest suchy a po luxie zawsze wilgotny. Raz skonczyl mi sie olej i tankowalem na stacji Shell, bylem zmuszony kupic olej bardzo drogi bo innych nie bylo i zastanawialem sie - kto wydaje tyle kasy na olej - teraz wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Do yamahy rd najlepiej co lac bo na razie kupiłem zwyklego mixola a mam dozownik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Czy ktoś z was miał do czynienia z olejami typu Stihl lub Husquvarna stosowanymi do pił spalinowych?? Może takie stosować zamiast nieśmiertelnego Mixolu??Mój brat CZetą jeżdzi właśnie na Stihl'u lub ewentualnie (w zależności od płynności finansowej :crossy: ) na mieszance pół Stihl'a i pół Mixol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 26 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 O ile sie orientuje, to sa to dobre oleje, ale rowniez nie za tanie. Pily, itd. maja bardzo delikatne silniki... Ja i tak juz nigdy nie wleje nic innego niz Shella do Aprilii... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 polecam castrol 2t, 40zl na litr u mnie na cpn'ie a jest chyba najlepszy, mimo ze mam nalepke motula to leje castrola ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 miał do czynienia z olejami typu Stihl lub Husquvarna stosowanymi do pił spalinowychja lałem to do jawy olej husqvarny i lepiej chodziłapoza tym on sie chyba nadaje tylko do mieszania wstępnego, ale nie jestem pewien.Mój brat CZetą jeżdzi właśnie na Stihl'u lub ewentualnie (w zależności od płynności finansowej ) na mieszance pół Stihl'a i pół Mixol.nie słyszał że oleji sie nie miesza? przeciez mixol to mineralny olej a stihl to syntetyk. lepiej powiedz to koledze zanim cz przestanie jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 27 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wlasnie co do mieszania olejow... W Aprilii ktora sprowadzilem jest jakis dziwny olej w zbiorniku, nie jest czerwony (chyba wiekszosc, jak nie wszystkie do 2T sa czerwone, by je latwiej rozpoznac). Watpie jednak, zeby Niemiec wlal jakis tani olej ;) Olej juz jest na wykonczeniu i mam kupionego Shella. Moge wlac Shella gdy tamten bedzie sie juz naprawde konczyl (zostanie tylko w wezykach), czy wyczyscic zbiornik, wezyki, dozownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 nie słyszał że oleji sie nie miesza? przeciez mixol to mineralny olej a stihl to syntetyk. lepiej powiedz to koledze zanim cz przestanie jezdzic No właśnie się zacząłem zastanawiać jak to jest. Rozumiem że nie powinno się mieszać minerału z syntetykiem w przypadku czterosuwu, gdyż pracowałyby razem przez długi czas co mogłoby prowadzić do ich np. rozwarstwienia, pienienia, przyspieszonego stażenia.Ale co to ma do rzeczy w przypadku dwusuwu bez dozownika? Bo ja nie widzę przeciwskazań. Chyba żem śłepy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Ale co to ma do rzeczy w przypadku dwusuwu bez dozownika?robią sie fusy i zatykają dysze w gaźniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jeżeli nawet to myślę że nie mają wpływu na jego pracę (w przypadku gażników do motocykli demoludowych).Zaraz zaraz jakie fusy??? Dzisiaj zleję trochę wachy z CZety i obejrzę pod światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jeżeli nawet to myślę że nie mają wpływu na jego pracę (w przypadku gażników do motocykli demoludowych). Zaraz zaraz jakie fusy??? no to uwierz mi na słowo że jak wlałem do motorynki benzyne z mixolem, a potem dolałem mieszanke z castrolem TT to od razu gaźnik mi się zatkał na paradzie na rozpoczęciu sezonu 2002, może ktoś mnie widział jak pchałem motoryne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamils Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 polecam castrol 2t, 40zl na litr u mnie na cpn'ie a jest chyba najlepszycastrol 2t actevo polsyntetyczny moze? ja taki leje i 30zl kosztuje. a jezeli nie mowisz o takim to co sadzicie o tym co napisalem? pzdr. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jeżeli nawet to myślę że nie mają wpływu na jego pracę (w przypadku gażników do motocykli demoludowych). Zaraz zaraz jakie fusy??? no to uwierz mi na słowo że jak wlałem do motorynki benzyne z mixolem' date=' a potem dolałem mieszanke z castrolem TT to od razu gaźnik mi się zatkał na paradzie na rozpoczęciu sezonu 2002, może ktoś mnie widział jak pchałem motoryne :P[/quote'] Wierze na słowo ;) ale tylko jeśli chodzi o Castrol TT. :P W przypadku Stihla nic się nie dzieje-byłem,spuściłem,zobaczyłem tzn nic nie zobaczyłem :P . Ale o co my tu kopię kruszymy. Może ten cały Stihl jest mineralny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Taki mały OTPróbował ktoś z was rozpalić ognisko zwykłą benzyną i benzyną zmieszaną z olejem Stihla ? W obydwu przypadkach pb95 :mrgreen: Może to subiektywne wrażenie, ale przy tej samej ilosci benzyny w przypadku zmieszanej z olejem, rozjeb**o ognisko :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi