Michał Jet Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Witam forumowiczów. Nabyłem niedawno yamahę TTR600 z 2000 roku. Wersja bez rozrusznika. Ogólnie pali z 1 kopa, czasami z 3. Jeździ fajnie ale mam parę pytań.Motor przy odpuszczaniu gazu puszcza biało niebieski dym. To chyba uszczelniacze od zaworów. I chciałem spytać czy coś oprócz tego trzeba sprawdzić, wymienić i jakiego rzędu są to koszta w serwisie? I czy mogę z tym jeździć?Kolejna sprawa to na niskich obrotach trochę zamula jak by miał turbo dziurę (pewnie pomiędzy 2-3tys obrotów). A później rozkręca się i leci pełną parą. Co to może być?Mam także pytanie co do trzeszczenia w tylnym zawieszeniu. Skrzypi jak stara szafa. Ktoś ma na to jakiś patent?Gdzie najlepiej zaopatrywać się w części, muszę kupić (mam całą listę poniżej)Licznik prędkości (najlepiej oryginał)kierunek tylni lewymikrostick (chyba tak się nazywa) włącznik stopu w manetceprzełącznik zapłonuuszczelka korka od olejunaklejki TTR na bakrurka od baku (po co to?)filtr powietrzaDziękuję z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 1 Tak uszczelniacze, ale prowadnice tez juz pewnie podjechane.2. Regulacja gaznika sie klania.3. Trzeba rozebrac i nasmarowac lacznik miedzy amorem a wahaczem, przy okazji lozyska wahacza i prawie pewne ze kilka lozysk bedzie do wymiany.4. Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Jet Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 1 Tak uszczelniacze, ale prowadnice tez juz pewnie podjechane. Dzięki za odpowiedź, a czy mogę z tym jeździć czy mogę wywołać jakieś kolejne awarie jeśli tego nie zrobię? Drogie są te prowadnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 a dużo ci ubywa oleju ?? sprawdzałeś ?? w ttr uszczelniacze są słabym punktem ona nie ma chłodnicy oleju dosyć łatwo ją zagotować w hardcorowym terenie i wtedy zaczyna łykać olej... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Mozesz jezdzi i dolewac, nic sie nie stanie.Zawoeszenie warto zrobic, ale to robotka na zime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Jet Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Dzięki za info. To muszę dolać oleju. Jak sprawdzić w ttr ilość oleju. Jak jest zimny to w wizjerze jest pusto. Jak ciepły to też a na bagnecie minimum.Więc ile i kiedy dolewać olej do ttrki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi