Piotr Dudek Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Panowie nie obrażając nikogo ale nie podoba mi się cała ta dyskusja. Darujcie sobie swoje porady.Mrówa nieświadom mocy i możliwości uzyskiwania prędkości pod świetlnej swojego motocykla chciały by go tanio naprawić domowym sposobem.Chcieć a móc to zasadnicza różnica.Który z Was wymyślił pomiar krzywizny tarczy przy pomocy czujnika mikrometrycznego?W tym konkretnym modelu są zamontowane tarcze typu "pływającego"Z opisu właściciela motocykla wynika, że felga nadaje się TYLKO na złom.Jeżeli jakiś dureń podjął się prostowania tarcz i jeszcze napisał to na rachunku to nie wróżę mu świetlanej przyszłości w tej branży.Ukręcił sobie bat na własną dupę i teraz powinien odkupić nowe fabrycznie aby nie brać żadnej odpowiedzialności za ewentualny wypadek.Jest możliwość sprawdzenia czy bieżnie tarcz są proste przy pomocy narzędzia specjalistycznego zwanego dzwonem i szczelinomierza ale zasadnicze pytanie brzmi - kto w naszym kraju potrafi to dokładnie wykonać.Prostowanie tarcz i ich ponowne używanie to jak zabawa poniemieckim zardzewiałym granatem.Tematu nie zamykam ale mam nadzieję, że nie pojawi się w nim następny Wit Stwosz 21go wieku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrówa Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Dzięki panie Piotrze za konkretną odpowiedź. W żadnym wypadku nie miałem zamiaru prostować tarcz hamulcowych. Ewentualnie myślałem o wymianie, jednak zauważyłem skrzywioną felgę. Rozglądam się za nową. Napiszę jak wymienię jakie są efekty. Przy okazji zrobię kompletny serwis zacisków hamulcowych. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Edytowane 20 Maja 2012 przez Mrówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Jak jestes goły to kup używki , zapytaj się o mozliwosc zwrotu - jezeli będzie realna i potwierdzona(wujek gogle i szukasz opini o sprzedawcy , tylko konkretnych a nie jakieś wypierdy konkurencji ) to bierz. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi