oldmotorsss Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) Witam jak w temacie. Pytam sie kazdego i nikt nie wie wiec sadzę, że Wy mnie uratujecie. Dokładnie chodzi mi czy zębatka zdawcza razem z wałkiem na który jest założona może mieć luz "przod tył" tzn. lekko wsuwać sie w głąb silnika i lekko wysuwać się jakoś na oko około 1.5mm?? góra dół zero luzów (mowię teraz o wałku zdawczym) lewo prawo tez nic,lańcuch nie spadał ale jak juz pisałem zauwazylem ze walek zdawczy sie lekko wsuwa wglab o niecale1,5mm czy cos jest nie tak czy po prostu tak juz fabrycznie zrobili aby nie wiem np. łancuch mógł sie "dopasowac" do koła ??Prosze o odpowiedzi i pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2012 przez oldmotorsss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Nie sadze.W rozwiazaniach Hondy z lat 70 tych zebatka zdawcza byla luzno mocowana na walku za pomoca segera, ale sam walek ma siedziecsztywno na swoim miejscu.Ostatnim razem jak mialem taki przesuwajacy sie walek to 2 biegi weszly mi na raz i wykosilo kilka kol zebatech.No przesuniecie bylo wieksze niz 1.5 mm, ale mimo wszystko dobrze by bylo sprawdzic dlaczego ruch walka wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 moze byc , 1.5mm a nie 1.5 cm :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukki Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Dokładnie, leciutko może wykonywać ruch przód-tył, patrząc centralnie na wałek. Chyba ważniejszą sprawą jest jeszcze to aby nie miał luzów na boki, na łożysku. Edytowane 15 Maja 2012 przez Lukki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi