xnm Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam Posiadam FZ6 S2 08 przejechane ok 4,5tys km Tak jak w temacie przy ostatniej wymianie oleju zwróciłem uwage na jego zapach. Było czuć benzynę. Olej rzadki i było go ponad stan. Po wymianie przejechaniu ok 100km znowu czuć ten sam zapach i delikatnie wzrósł poziom. Co moze być przyczyna? Macie jakieś pomysły lub moze ktoś sie spotkał z tym w podobnym sprzęcie. Dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Zgas moto , poczekaj do nastepnego dnia , wykręc świece i sprawdź czy któraś nie jest ciemniejsza (czarna ) od pozostałych . Nastpenie zakręć rozrusznikiem , może wyraźnie chlapnie z któregos cylindra , bedzie wtedy wiadomo że na tym wtryskiwacz leje lub coś innego wpuszcza wache do gara . Jakoś nie mogę sobie przypomnieć którędy we wtryskowcu bena może dostac się do silnika inną drogą niz przez cylinder . W gaźnikowcach może jeszcze wleciec przez airbox i odpowietrzenie , moze tu też . Nie raz widywałem airbox zalany po brzegi przegród wewnętrznych benzyną . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnm Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 a czy może być to sapowodowane dalszym docieraniem sie sprzęta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 a czy może być to sapowodowane dalszym docieraniem sie sprzęta??Nie . Sprawdź wtryskiwacze tak jak janosikkk napisał, bo tylko one mogą zalewać ci gar benzyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Jacek Radunc miał podobne spostrzeżenia w FZ6N.Zapytaj co ustalił Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnm Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 przypuścmy ze jedna ze świec jest zabrudzona to wtedy? wymiana świecy czy coś gorszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Raczej wymiana wtryskiwacza . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Raczej wymiana wtryskiwacza .Ewentualnie czyszczenie, choć to mniej prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi