MateuszMotocykle Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Witam mam takie pytanie zrobiłem remont silnika w tzr 125 tłok wossnera + szlif cylindra i kompresja wynosi 8 bar mierzyłem jak przejechałem około 100 km po remoncie i teraz zrobiłem 900 km i jest tak samo 8 bar czym to może być spowodowane cieknie mi trochę olej z uszczelniacza z pod zębatka czy to może być tego winna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Nie to nie ma nic wspólnego, Przy pomiarze odkręcasz manetkę na ful? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszMotocykle Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Tak i ogólnie wcześniej był cylinder na nicasilu i v max wynosił 140 a tera 120 i wiecej nie chce Edytowane 4 Maja 2012 przez MateuszMotocykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Witam mam takie pytanie zrobiłem remont silnika w tzr 125 tłok wossnera + szlif cylindra i kompresja wynosi 8 bar mierzyłem jak przejechałem około 100 km po remoncie i teraz zrobiłem 900 km i jest tak samo 8 bar czym to może być spowodowane cieknie mi trochę olej z uszczelniacza z pod zębatka czy to może być tego winna ?Czyli wstawiłeś tuleję tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 gdzie robiłeś tuleje? u Woryny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszMotocykle Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Nie kupiłem drugi cylinder na tuleji i zrobiłem szlif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Mam podobnie. Moja Aprilka po wstawieniu tulei jedzie max 120. A poginała wg licznika 160.A ciśnienie nie całe 8. Żenada. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi