suenio Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Witam wszystkich posiadaczy bułek. Buła zawsze była moim mażeniem jako sprzęt na dożywocie - co wiedziałem przed zakupem: trzeba pokochać, zrobić po swojemu, jest wyjątkowy w każdym calu i zajebiście się prowadzi... Jestem prawie tydzień po zakupie 12 i przy browarku i dłubaniu wydechu pod jakąś fajna mapę naszły mnie pewne rozmyślenia:P Z moją coś musi być nie halo - V- max 180+, nie przekroczę 190 (trudno odczytać dokładnie parametry)Coś moją bułke bolało i po wstępnych poprawkach u Koegi z forum ... niebo, a ziemia - wszystko, co mnie bolało zostało naprawione ale jw - zaczęło mnie boleć coś innego. Powiedzcie jak to jest z tym kołem - pójdzie z 2 z gazu czy nie? Moja buła idzie na koło z 1 tak sobie jak na parametry "papierowe" z 2 po poprawkach Mariusza idzie ale nie z gazu, a siłowo - przyznam szczerze że oczekiwałem czegoś więcej i do tego będę dążył :D Jak jest z waszymi?? Co do prowadzenia... latając zupełnie lajtowo zauważyłem że moto do mnie mówi... "więcej, więcej więcej" i dzięki tej komunikacji pozapinałem prawie opony bez żadnych napięć (na tyle brakło mniej niż 0,5cm)... ot tak samo wyszło. Wcześniej opony pożądnie zapiąłem raz - na sm-ttr ale po znanych trasach i z nastawieniem na wynik. Tu wyszło "przypadkiem" więc szok. No i co do prowadzenia ... Zamiast bułka powinno się na buelle mówić banan :D Wpadłem na to podczas pierwszej jazdy - poprostu banan z mordy nie znikał. :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keeldulf Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Cześć, jako, ze jeżdzę na xb9 to nie odpowiem ci na pytanie ;-)Za to gorąco witam w elitarnym gronie piekarzy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talaxon Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 witam a po tej modernizacji to idzie więcej niż 190 ?! (tak myślę że nie), idzie na koło z 3 ! - tylko trzeba mieć pasażera i dwa aluminiowe kufry pełne, lepiej pozostać przy zamykaniu opon i tak jest problem przy wyjściu z zakrętu jak za bardzo się tego gazu doda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Napompowałem Ci koła powinno być ZNACZNIE lepiej!!!! ;-) Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 No i jak po wymianie powietrza w kołach?? Lepiej lata?? :-) Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suenio Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 (edytowane) :D Siema. Sorry za timing ale mnie przykuło do łóżka na prawie 2 tygi. Po przemapowaniu mamy co następuje:- Co do V-max - ponad 200 , poszedłby bardziej, ale ja wymiękłem - co do dokładności pomiaru na pewno ponad 200:) poniżej 210.- Co do koła z 1 idzie pięknie z gazu, dalejliniowo do końca oddaje co swoje.Z 2 jeszcze nie próbuję bo czuję że to wymagać będzie pewnej siły fizycznej, a mam awarię kręgosłupa:)- Co do powietrza w kołach - mi tam nie przeszkadzało za bardzo - i tak szedł pęknie w zakrętach. Teraz jest tylko lepiej:D Wykombinowałem sobie za to nowy kłopot:DPogmerałem w zawieszeniach bo przód był ustawiony : dobicie zero, odbicie max (albo na opak już nie pamiętam), napięcie na miękko. Tył na maxa miękko + pół ciśnienia w tylnym kapciu na co dopiero maarp zwócił uwagę i wiemy do czego sprzęt służył wcześniej;) Ustawiłem pod serwisówkę i 140 da się jechać, szybciej może też ale ja się cykam. Przy przyspieszeniu takim żwawżym od 120 pojawia się lekka shima , na supergładkiej drodze pojadę i 140:D Powyżej się raz da raz nie - od razu shimy.Zostaje mi kupić amor, ale wcześniej podłubię. Pozdrawiam wszystkich no i special THX za pomoc dla maarpa:) ps. bo zapomniałem a to fajna ciekawostka - moto znacznie mniej się grzeje i albo szybciej nagrzewa, albo płynniej chodzi na zimnym.. . Nie wiem. Odpalam i lata jak trzeba bez nagrzewania. Edytowane 31 Maja 2012 przez suenio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi