Pawel Opublikowano 21 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2004 Sprzeglo mam nowe Czyli pierwsza mozliwośc o której napisałem - olej. Ostatnio spotkałem się z tym w XJ600 -tarcze i sprężyny nowiusieńkie a jest taki sam objaw na zimno - gęsty olej mineralny powoduje sklejanie tarcz. Po rozgrzaniu chodzi pierwsza klasa. Tak samo jest w samochodach w zimę, jak sktzynia biegów "cięgnie" nawet na luzie, mimo wlania markowego oleju o właściwej lepkości. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 21 Czerwca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2004 Było kilka samochodów w których się zalewało filtr. Obeceni nie spotykam takich rozwiązań KTM to niby high end w rozwiązaniach technologicznych i wtrzymałościowych, jednak zalecane jest zalewanie filtrów olejem. Odbywa się to w ten oto sposób, że kładzie się motocykl na boku, wlewa w otwory filtrowe (są 2) olej do połowy i wówczas dopiero wkłada filtry. Potem zakręca się dekielki i wlewa ojel do końca. No KTM to lekkie enduro niepodatne na uszukodzenia więc nie dziwne, że w innych motocyklach podobne sytuacje się nie zdarzają. Dla ciekawostki - w KTMa wchodzi zaledwie litr oleju, z małym okładem. Stąd wymiany co 1000 km max. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Podany opis mowi o odkrecaniu filtra za pomoca klucza do filtrow. Jesli nie mam takiego klucza czy jest jakas szansa na samodzielna wymiane, czy pozostaje tylko serwis? Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 5 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Podany opis mowi o odkrecaniu filtra za pomoca klucza do filtrow. Jesli nie mam takiego klucza czy jest jakas szansa na samodzielna wymiane, czy pozostaje tylko serwis? Taki klucz kosztuje 8-12 pln w każdym supermarkecie bądź stacji benzynowej. W awaryjnej sytuacji zamiast niego w stary filtr można wbić śrubokręt i go odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi