samolot Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Z podwórkowych opinii słyszałem, że w tym modelach Kymco aby ograniczyć osiągi zakładana jest dłuższa przepustnica która ogranicza dopływ mieszanki paliwowo-powietrznej do silnika. Posiadam taką krótsza przepustnicę. A czy ustawienie zapinki na iglicy powinno być takie same? U mnie zapinka znajdowała się na 4 rowku od góry, a miedzy zapinką a przepustnicą znajdował się plastikowy krążek o grubości 1mm. Czy ten krążek to uszczelka i powinien tam pozostać? Czy ustawienie zapinki iglicy na 4 rowku od góry jest optymalne przy odblokowanym motorowerze? Zawsze można zmienić ustawienie iglicy ale w tym motorowerze jest to bardzo kłopotliwe bo żeby dojść do gaźnika trzeba rozebrać połowę motoroweru. Więc stąd moje pytanie o ustawienie iglicy i ową podkładkę miedzy zapinką iglicy a przepustnicą. Quote Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszMaria Posted May 17 Share Posted May 17 Chodzi mi o kymko nexxon 50 Chodzi mi bo jak pamiętam z lat dzieciństwa jak miałem motor na sanie na linkę... To motylek klapeczka od przepustnicy była zamknięta na 0 .DRZWI ZAMKNIETE A U MNIE BO CZYSCIŁEM GAZNIK I TERAZ NIE PAMIETAM CZY NA ZERO JEST OTWARTA CZY ZAMKNIETA ... CZY TU NA ZAMKNIETEJ PRZEP. MA BYC OTWARTA CZY ZAMKNIETA klapeczka Proszę o info Czy tak jest w tym modelu kymko 50 13 minut temu, MariuszMaria napisał: Chodzi mi o kymko nexxon 50 Chodzi mi bo jak pamiętam z lat dzieciństwa jak miałem motor na sanie na linkę... To motylek klapeczka od przepustnicy była zamknięta na 0 .DRZWI ZAMKNIETE A U MNIE BO CZYSCIŁEM GAZNIK I TERAZ NIE PAMIETAM CZY NA ZERO JEST OTWARTA CZY ZAMKNIETA ... CZY TU NA ZAMKNIETEJ PRZEP. MA BYC OTWARTA CZY ZAMKNIETA klapeczka Proszę o info Czy tak jest w tym modelu kymko 50 Bo jak wajchę przy kierownicy naduszam to linka się naciąg i przepustnica się zamyka a chyba powina się otwierać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Kowalski Posted May 17 Share Posted May 17 Na saniach miałeś motor i ciągnąłeś je linką. Drzwi byly zamkniete i latał sobie motylek, a na nodze miałeś klapeczka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts