Adiii Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam,sprawa jest taka, że razem z kumplem usiłujemy doprowadzić jego wehikuł do ładu. W tamtym roku mimo mojego sprzeciwu wymienił filtr powietrza na stożkowy i od tego czasu zaczęło się wszystko psuć - skuter nie trzymał obrotów, ciężko odpalał, trzeba było codziennie regulować gaźnik. Wymieniona została bodajże dysza główna na większą i jakoś to chodziło. Pewnego dnia skuter znowu nie trzymał obrotów i dodatkowo nie reagował na regulacje śrubkami. Tak pozostało do dnia dzisiejszego. Wywaliłem stożek, zamontowałem seryjny filtr powietrza, niestety nic to nie zmieniło, skuter w ogóle nie reaguje na regulacje śrubkami. Oto film ukazujący pracę silnika: http://www.youtube.com/watch?v=03tUPR48Vgkjak widać, aby podtrzymać go przy życiu trzeba ciągle operować manetką. Ponadto zauważyłem, że brakuje tutaj jakiegoś wężyka. Niestety nie jestem w stanie zlokalizować gdzie on ma być podłączony. Może jest to po prostu odpowietrzenie? LINK: http://img208.imageshack.us/img208/6935/eeeerj.jpg I jeszcze takie pytanko - jak sprawdzić czy ssanie automatyczne działa poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Co było robione z gaźnikiem, w momencie zmiany filtra na stożkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adiii Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Wymiana dyszy głównej + regulacja i nic więcej. Później jak gaźnik przestał reagować na "śrubki" to rozebrałem go na części pierwsze, przedmuchałem kompresorem i złożyłem. Niestety nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Dysze wymienić na seryjne. Jaki kolor ma świeca? Ssanie odepnij żeby sprawdzić, albo na wolnych obrotach śrubę składu mieszanki wkręć do końca, jak moto nie zgaśnie to być może ssanie nie zamyka kanału wzbogacającego mieszankę. Nie znam konstrukcji Twojego moto, ale tym sposobem czasem udaje się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adiii Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) na wolnych obrotach śrubę składu mieszanki wkręć do końca, jak moto nie zgaśnie to być może ssanie nie zamyka kanału wzbogacającego mieszankę Tzn wolnych obrotów nie ma, jak widać na filmie, skuter po puszczeniu manetki od razu gaśnie. Natomiast nawet na przykręconej śrubce od składu mieszanki można podtrzymać silnik na obrotach co mnie bardzo zdziwiło. Ssanie odepnij żeby sprawdzić, Po wykręceniu ssania i odpaleniu silnika nic się nie dzieje, ta mała przepustnica z iglicą stoi tak jak stała. Zauważyłem, że się szybko grzeje. Dzisiaj zobaczę jaki świeca ma kolor i zmienię tą dyszę. Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Adiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msgcrew Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Czołem. A nie łapie Ci gdzieś lewego powietrza? Miałem tak u siebie. Zlikwidowałem problem i wszystko wróciło do normy :)Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi