marcinktm Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czesc jak wy mi nie pomozecie to mi nikt nie pomoze otoz moja dt stracila moc rozebralem gaznik przedmuchalem i troche lepiej idzie ale tylko na sfalcie , a na torze motocrossowym idzie slabiej ostatnio jak jezdzilem po torze szla super moc byla naprawdespora ale teraz cos sie spierniczylo , dodam tylko ze na zakreconym kraniku w miare szal jeszcze przed czyszczeniem gaznika teraz znajomy poradzil mi zeby jezdzic na rezerwie niby troche wiecej mocy ma ale jeszcze nie to co wczesniej podradcie mi prosze wasczy mozliwe ze juz sie tlok konczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Gaźnik do regulacji a konkretnie poziom paliwa w komorze pływakowej i skład mieszanki, przy czym sprawdź czy zaworek iglicowy dobrze uszczelnia. Jeśli żadna z tych rzeczy nie pomoże to kompresja do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 i tak zmieniam tlok i pierscieniea po ilu kilometrach mozna juz cisnac manetkeznaczy sie jak dlugo ile trzeba zrobic kilometrow zeby dotrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 To po co pytasz czy tłok się kończy skoro będzie wymieniony ? Jak już rozbierzesz silnik to zrób z gaźnikiem porządek jak napisałem wcześniej a po poskładaniu wyreguluj. Temat o docieraniu już jest, standardowo podaje się 500km na możliwie gównianym oleju w mieszance (miksol na przykład). Zawsze silnik ma być dobrze rozgrzany jeśli czegoś jeszcze nie wiesz to zapraszam do wspomnianego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) NA DOCIERANIU TO ILE KOLEK NA TORZE MOGE ZROBIC TOR MA 3 KMZ JAKA PREDKOSCIA MOGE JEZDZIC Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez marcinktm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 kalkulator w rękę i wzory z podstawówki na obwód koła ;] jak ty ja weźmiesz na docieranie na tor to zaraz tłok w kieszeń też weź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) NA DOCIERANIU TO ILE KOLEK NA TORZE MOGE ZROBIC TOR MA 3 KMZ JAKA PREDKOSCIA MOGE JEZDZICJak najmniej ma motocykl pracować na wolnych obrotach, ogólnie to dzida do 3/4 obr, tylko uważaj żeby moto nie przegrzać. Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez rafael Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 to ile go mam docierac na 2 moge jechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) tak z 500 km :huh: Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez JACK. LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) a jak nie mam licznika , to mam rozumiec ze jak docierac to nie mozna przekrecac manetki do konca tak?koiecznie trzeba 500 km zrobic .? a mam takie pytanko teraz gdzies mi moc stracil przeczyscilem gaznik i na rezerwe to ciagnie ale slaboczy jak wymienie tlok i pierscienie czy napewno bedzie dobrze bedzie moc tak jak wczesniejmam takie pytanie ile czasu zajmuje takie docieranie? Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez marcinktm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 a jak nie mam licznika , to mam rozumiec ze jak docierac to nie mozna przekrecac manetki do konca tak?koiecznie trzeba 500 km zrobic .? a mam takie pytanko teraz gdzies mi moc stracil przeczyscilem gaznik i na rezerwe to ciagnie ale slaboczy jak wymienie tlok i pierscienie czy napewno bedzie dobrze bedzie moc tak jak wczesniejmam takie pytanie ile czasu zajmuje takie docieranie? po zmianie tłoka i pierścieni trzeba robić szlif cylindrajak bym chciał zrobić szlif na 125 to i większy tłok trzeba?Nie obraź się , ale z taka wiedzą to radzę Ci nic nie robić przy tym moto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) ja mam wiedzępo 300 km mogę jechać na tor? Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez marcinktm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ja mam wiedzępo 300 km mogę jechać na tor?Nie kompromituj się i oddaj mechanikowi ten motocykl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przecież masz napisane jak BYK, że standardowo 500km, jak tor ma 3 km to sobie podziel 500/3 i wychodzi, że musisz zrobić 166 kołek, oczywiście czysto teoretycznie, bo na torze to Ty ją przegrzejesz szybciej niż prędzej... A i jak rozumiem chcesz założyć nowy tłok bez szlifu? W temacie niżej był jeden magik co tak zrobił i do dziś zastanawia się dlaczego moto nie ciągnie jak Mariola. www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) ja mam wiedzępo 300 km mogę jechać na tor? masz wiedzę ? :laugh: na każdym kroku udowadniasz kolego co innego no ale ok , i tak jak mówi major oddaj mechanikowi dt'etke Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez JACK. LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi