Paweł Szarowski Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 napisalem formowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Vatzeque: nie napisałem tak ;) Ja nie ładuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaami112 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jak nie jesteś pewny akum, jedź do jakiegoś dobrego sklepu z akumulatorami i poproś sprzedawcę żeby sprawdził prąd rozruchu. Jeżeli po teście wynik będzie zbliżony do znamionowego = jest ok. Test trwa 5s i raczej nic za to nie zapłacisz. Co do długiego ładowania, ja bym się zbytnio nie przejmował, ważne że naładowałeś go w 100% przed użyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 .... czekamy do momentu jak bedzie juz zimny i mozemy go montowac do motocykla nie trzeba ladowac . Tak zalanych aku sprzedalem setki i nigdy nie mialem zadnej reklamacji .To, że nie trzeba, nie znaczy, że nie powinno się. Skoro akumulator suchoładowany po zalaniu nadal pobiera energię, to znaczy, że nie jest w pełni naładowany i powinno się go naładować w sposób jak najbardziej przyjazny dla niego. To nie jest jakieś straszliwie skomplikowane podpiąć akumulator pod odpowiednią ładowarkę.Jak ktoś nie ma takiej możliwości, to z musu doładowuje podczas jazdy, ale to jest metoda awaryjna, a nie norma. Ponoć nowy aku po zalaniu jest nabity w 80% i sądziłem że doładowanie 20% do tych 100% zajmie max godzinę. Tymczasem akumulator ładował się ponad 9'ć godzin zanim zapaliła się kontrolka naładowania w prostowniku.No i bardzo dobrze, że się tyle ładował. Znaczy to, że ładował się niewielkim prądem do 100%. Czym wolniej i dłużej, tym dla sprawności akumulatora lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi