perssi6n Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam! sezon się zaczyna a tu.. Kawa na zimno pali na dotyk, akumulator po przejechaniu paru km gdy ją zgasze nie odpali, aku rozładowane - rozrusznik przekręci pare razy i pada. Najlepsze jest w tym ze jak postoi ok. 10 minut to pali bez problemu..:/a na 'popych' łapie od razu, nawet zaraz po zgaszeniu. Mam nadzieje ze ktoś pomoze... Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez perssi6n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam! sezon się zaczyna a tu.. Kawa na zimno pali na dotyk, akumulator po przejechaniu paru km gdy ją zgasze nie odpali, aku rozładowane - rozrusznik przekręci pare razy i pada. Najlepsze jest w tym ze jak postoi ok. 10 minut to pali bez problemu..:/a na 'popych' łapie od razu, nawet zaraz po zgaszeniu. Mam nadzieje ze ktoś pomoze...A może by tak uzupełnić informacje? Rocznik motocykla? Od kiedy pojawił się problem? Zawory kiedy były regulowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Może aku to wymiany, wypadałoby ładowanie sprawdzić, rozrusznik może mieć zwarcie, przekaźnik rozrusznika... lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perssi6n Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Kawasaki zx6r J2 2002r. (gaźnik). w tym roku pierwsze 100 km bez problemu dopiero po tych 100 km zaczely sie problemy.a regulacja az głupio przyznac ale nie wiem, bo koles od którego kupiłem miał go od 2009 roku i mowił ze nic nie robił tylko lał siano, a że awarii nie było wiec ja też nic nie regulowałem.No aku odpada, choć chyba 7 amperogodzin to troche mało? Dzięki za zainteresowanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ja bym podmienił akumulator ( to trochę słabawe do tego moto), sprawdził luzy zaworowe. Jeśli nie pomoże, zastosuj się do rad montera odnośnie ładowania, rozrusznika i przekaźnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perssi6n Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Problem rozwiazany, aku wymieniłem i pali jak marzenie. Ale tak czy inaczej regulacja nie zaszkodzi tymbardziej ze nie była robiona co najmniej 3 lata. Dziękuje za cenne rady! LwG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 O! i tak powinno się kończyć temat. Patrzeć i uczyć się. Przydałoby się [ROZ] przy tytule wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi