Jacek Radunc Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 gdybym wiedział jak zdiagnozować obecność benzyny w oleju już bym to zrobił, olej wygląda normalnie, poziom oleju też jest prawidłowyPostanowiłem przyjąc jakiś miarodajny sposób sprawdzania poziomu oleju i codziennie bede kontrolować jego stan Jesli w jakiś blizej mi nie znany sposób paliwo dostaje się do oleju, zauważę to.Póki co mówimy o delikatnym "zapaszku" a konsystencja oleju jest prawidłowa.J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 A może najprostsze rozwiązanie: Podjedź do jakiegoś serwisu motocyklowego i zadaj to samo pytanie? Może tylko Tobie się tak wydaje. Jaki olej zalany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Radunc Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) a jakie ma znaczenie czy zalałem motulem czy castrolem ? - Castrol olej 10W40 4L Power 1Serwis Yamahy mam w Poznaniu, mieszkam w Koninie (100km w jedną) a niestety Konin to takie zadupie, że nie mamy w okolicy nic sensownego w sensie dobrego serwisu, ale coś poszukam,żeby podjechać i zasięgnąć informacji :)J Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Jacek Radunc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zajrzałeś w końcu do tych świec, czy tylko wymądrzałeś się do tej pory? Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Radunc Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Taa jasne, że się wymądrzałem w końcu nie mam nic innego do roboty tylko mędrkować na forum motocyklistów , hahaha :laugh:Nie zaglądałem do świec bo nie widzę sensu rozbierania połowy motocykla tylko po to żeby obejrzeć świece. Dzwoniłem do serwisu Yamahy, opisałem objawy, zasugerowano by obserwować poziom paliwa i nie fisiować na zapas. Jeśli poziom b ędzie stały, a nie rosnący jeździć dalej.Najbardziej prawdopodobną przyczyną przepuszczania paliwa wg serwisanta są zużywające się pierścienie, mógłby to być również problem z wtryskiem, ale wówczas silnik zachowywałby się niestabilnie i dałoby się to odczuć - u mnie działa tip top. Wracam więc do punktu wyjścia, świec nie ruszam, dopiero jak kupię nowe rozbebeszę zbiornik, airbox i akku i je wymienię. Do tego czasu jeżdżę dalej i monitoruję poziom oleju.Tyle w temacie z mojej stronyJacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi