buba6 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 Panowie i Panie potrzebuje POMOCY !!!! Chce kupić motorek trzy kołowy w łodzi, a ja jestem z Bielska -Białej, ewentualnie Wrocław bo tam studiuje i nie mam jak go przewieźć!!! Poradźcie coś !!!! Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 Ja zrobilem tak, a kupowałem moto z Łodzi, mieszkając w Warszawie: 1. Poprosiłem gościa o fotki i dokładny opis moto Powiedziałem, że jak wszystko się zgadza i przyjedzie nim do Wawy to w ciemno bior Z przyjazd i powrót dałem mu 50 zł górką 2. A zrobiłem tak bo nie mam haka w samochodzie Możesz wyporzyczyć na kilka godzin bądź dobę przyczepę na stacji benzynowej. Mój znajomy wiózł tak CZ 350 z Sandomierza do Wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 tylko że to jest motor stary jak świat i do remontu, ja za niego dam jakieś 300 zł. Jest to Krause Piccolo, taka fajna trajka, jak skuter z silnikiem 50 simsona, przydałby się bus Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 A nie może być przyczepka z plandeką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 no może być, a z kąd ja wezme auto co ją pociągnie ?! Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lis_k Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 Sprobuj PKPNie wiem, czy gabarytowo wyrobisz, ale w kazdym skladzie jest wagon towarowyjezeli ty wsadzasz tam sprzeta i ty go wyjmujesz transport wychodzi bardzo tanio. Zorientuj sie na PKP i napisz, czy mozna to w ten sposob zalatwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2002 Co do PKP to wygląda to tak : Podaje jakie są możliwości ,lecz nie podaje cen, ponieważ koszt zależy od wagi przesyłki. Przesyłki ekspresowe Nadania i odbioru przesyłki ekspresowej dokonuje się w kasach bagażowo - ekspresowych, które znajdują się na wyznaczonych stacjach. Przesyłka ekspresowa powinna spełniać następujące warunki: - rzeczy powinny znajdować się w trwałym opakowaniu, - masa ogólna przesyłki do 500 kg, ale nie więcej niż 40 kg w jednej sztuce. Aby nadać przesyłkę ekspresową nadawca powinien: - złożyć w kasie ekspresowej wypełniony przez siebie list przewozowy ekspresowy (druki w kasie) i dostarczyć przesyłkę do magazynu bagażowo-ekspresowego, - oznaczyć przesyłkę imieniem i nazwiskiem lub nazwą nadawcy i odbiorcy (adres i telefon), nazwą stacji nadania i przeznaczenia. Nadawca może zadeklarować wartość przesyłki. Przesyłki ekspresowe przewożone są pociągami pasażerskimi wyznaczonymi do przewozu tych przesyłek. Termin przewozu wynosi 24 godziny na każde rozpoczęte 300 km odległości taryfowej i liczony jest od chwili odjazdu pociągu wskazanego w dokumencie przewozowym. Kolej zawiadamia odbiorcę o przybyciu przesyłki, którą należy odebrać w ciągu 24 godzin od powiadomienia. Za przechowanie przesyłki po upływie terminu odbioru, kolej pobiera opłatę przewidzianą w taryfie Rozdział 2. Przewóz przesyłek bagażowych § 66. Postanowienia ogólne 1. Do przewozu przesyłek bagażowych stosuje się opłaty wskazane w Tabelach opłat i stawek za przewóz przesyłek bagażowych, zawartych w Załączniku, niezależnie od tego kto wykonuje czynności ładunkowe – przewoźnik czy podróżny. Tabelę tę stosuje się również przy odprawie przesyłek przez konduktora w pociągu. 2. Przy obliczaniu opłaty za przewóz przesyłki bagażowej masę przesyłki zaokrągla się do 10 kg wzwyż. 3. Przy obliczaniu opłaty za przewóz przesyłek bagażowych mają zastosowanie zasady podane w § 5. 4. Podróżny może deklarować wartość całej przesyłki bagażowej lub każdej sztuki oddzielnie, zgodnie z postanowieniami art. 27 ustawy Prawo przewozowe i postanowieniami Regulaminu. 5. Opłata za deklarację wartości przesyłki bagażowej, opłata skarbowa oraz inne opłaty dodatkowe, jakie mogą powstać w związku z przewozem przesyłek bagażowych, wskazane są w Załączniku. 6. Masa całej przesyłki bagażowej nie może przekraczać 200 kg. Masa poszczególnych sztuk przesyłki nie może przekraczać 30 kg – ograniczenie to nie dotyczy przesyłki, którą podróżny sam ładuje i wyładowuje. A jak w żeczywistości to zobaczymy!!! Jak coś więcej się dowiem to dam znać Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 24 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2002 Ja moge załatwić VW T4 transporter..... tylko nie wiem ile by to wyszło ...orientacyjnie ok.300zl...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi