Skocz do zawartości

zapłon w URALU

lucas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mozecie mi pomóc mam problem mianowicie mój URAL po ustawianiu zapłnu i regulacji gaźników strzela mi z jednego tłumika ogniem a jak odkręce mu gaz to prawie gąśnie jeden gar ten z którego strzela, i miałem problemy z regulatorem napięcia czy to moze być też przyczyna

prosze o jakis kontakt na gg 1210202 jeśli byście mogi pomóżcie mi

i jeszcze dajcie dokładne wskazówki jak ustawiać zapłon bo moze je*ie mi sie we łbie z nerwów juz

no i po robocie

i tak już wiem wszysko mam słabą kompresje bo sa nieszczelne zawory pewno powypalane, a co do zapłonu to popierdoliły sie sprężynki od odśrodkowego przyśpieszacza zapłonu ale juz zrobiłem i wszysko w porządalu ale po sezonie szykuje sie kapitalka garków

Powypalane zawory przerabiałem rok temu. Do tego doszły wyrobione prowadnice zaworów i okazało się , że najrozsądniej (o ile można tego słowa używać w kontaktach z ruską myślą techniczną) jest kupić nowe głowice. Niespodzianką okazały się inne klawiatury w głowicach starego i nowego typu :!: A szlif garnków dopadł mnie dopiero w zeszłym tygodniu , bo zatarła się tulejka na korbowodzie i wyłamał jeden pierścień , robiąc ogólną masakrę :crossy: Ale tego chyba nie byłem w stanie przewidzieć.

Nie łam się! Głowice to wydatek rzędu 440 - 500 zł (uzbrojone).

Pozdrawiam!

gaźniki w tej maszynie od czego można dopasować albo gdzie nabyć pływaki i dysze

Możesz kupić na każdym motobazarze zestaw remontowy do swojego typu gaźnika (jakie masz?) lub nowe ruskie gaźniki. Ja mam K68 i jestem zadowolony. Inna opcja to czeskie Jikovy (od Jawy), ale wymagają patentu przy mocowaniu i cierpliwości przy dobieraniu dysz.