Gość holek86 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 Mam MZ 150 no i tak jak jest napisane w temacie z cieknącym przednim hamulcem. Próbowałem juz robić różne rzeczy. Poszło mi conajmniej 4 komplety uszczelek w ciągu ostatnich 2 tygodni. Znalazłem gdześ w iternecie rysunek jak wytoczyć sobie ten tłoczezk żeby juz w koncu nie ciekło. Wytoczyłem nowy tłoczek ale to też nic nie dało :buttrock: W ostateczności namierzyłem całą nową klamke z nową pompką, ale sprzedawca nie obiecuje, że to nie będzie ciekło :ehz: . Przez ten jeba...... hydrol zlazła mi farba z błotnika. Już nie wiem co mam robić. POMOCY!!!!!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 W ostateczności namierzyłem całą nową klamke z nową pompką Jak zapewne kupiłeś oryginalną pompke do 150??Powiem tak, cieknące pompki to poważny defekt w wielu MZ.Ja w swojej 250 miałem też cieknącą pompe, potem wymieniłem uszczelke, i była bardzo dobrze założona i nie ciekłą przez jakiś czas, ale teraz ostatnio znowu zaczęła cieknąć, ale jak się ostrożnie naciska to jest w miare i aż tak nie cieknie. CO zrobić?Najlepszym wyjściem wg. mnie (ja też tak mam w planie zrobić) kupić pompke, zbiorniczek od jakiegos jakpońca i problem z głowy, widzialem juz wiele Mz z takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 po co odrazu pompe zmieniac kup zamiast orginalnych uszczelniaczy do pompy simering o rozmiaze 10x20x7 i załuz go ostroznie zeby sie gdziec nie zadarł bo inaczej dalej bedzie ciekło. Jak załozysz go delikatnie to powinienes miec spokuj na dłuszy czas. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 Cieknąca pompa... eech, kto się z tym nie zmagał :buttrock: Byl taki czas, że na każdą jazdę dłuższą niż kilka km musialem zabierać ze sobą butelkę DOT-3 :lol: Na dodatek po każdej jeździe byłem cały mokry od plynu hamulcowego.Co do uszczelniania, to wszystko pięknie jest opisane na http://www.mz251r.prv.pl/ polecam przeczytać (o ile jeszcze tego nie zrobiłeś).Ja miałem największy problem z oringiem - tym, na górze pompy, na którego wkręca się tą białą zakręcaną nakładkę... nie wiem jak to inaczej nazwać, mam nadzieję, ze rozumiecie o co mi chodzi :D - nigdzie nie mogłem takowego dostać a pompa ciekła mi tylko i wyłącznie w tamtym miejscu (bo w innych została wcześniej uszczelniona). W końcu skleiłem to na poxipol (no bo i po co to rozbierać... pompę wyczyścić można i w całości) i wszystko było super, od tej pory nie pojawiła się już nawet kropelka. Także w razie podobnych problemów polecam załatwienie tego w ten sposób.Pozdro. i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 po co odrazu pompe zmieniac kup zamiast orginalnych uszczelniaczy do pompy simering o rozmiaze 10x20x7 i załuz go ostroznie zeby sie gdziec nie zadarł bo inaczej dalej bedzie ciekło. Jak załozysz go delikatnie to powinienes miec spokuj na dłuszy czas. pozdro @ no dobra ale czy takie siemeringi są w ogóle dostepne ( z tego co wiem to nie produkują uszczelniaczy od tak sobie na każdy wymiar) Pozdrawiam :evil: :?: :?: :?: :?: :?: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 sa dostepne umnie w sklepie gdzie kupuje czesci do mz nawet koles sprowadza bo wie ze takie rozwiazanie jest lepsze. A ten rozmiar to nie jest wymyslony z mojej głowy tylko taki jest naprawde. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Mnie też ta cudowna pompka ciekła. Kupiłem "zestaw naprawczy" ale wiedząć że może i tak cieknąć (ze względu na jego jakość), wyciągnąłem sprężynkę z simmeringu uszczelniającego, skróciłem ją o ok. 2mm i skręciłem ponownie sprężynkę i założyłem spowrotem. Efekt: suchuteńko :mrgreen: nic a nic nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holek86 Opublikowano 23 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2004 Dzieki wam ludzie za te porady, dzisiaj kupilem nowy zestaw naprawczy i normalnie nie moglem w do uwierzycNIE CIEKNIE!!!!!! :crossy: Ciekawe tylko na jak dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 HejJa też miałem problemy z pompką. Kupiłem zest. naprawczy i nie ciekło, po ok. 2 latach wymieniłem uszczelniacze na nowe i z pompy dosłownie ciekło. Kupiłem następny zestaw i to samo... pomogło dopiero wygrzebanie ze śmietnika starego simmeringa ;) naszczęście nie był za bardzo zmasakrowany :P Wygląda na to, że wiele zależy od tego co akurat jest w sklepie. Z tego co wiem, do płynu hamulcowego nie powinno sie stosować uszczelnień do oleju. Może raz sprzedają olejowe a innym razem hamulcowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi