Sison Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Witam. Yamaha Fazer 1000 exup 2005. ~25000km Juz rok temu sie zdazylo, ale przy moim stylu jazdy nie bylem w stanie zaobserwowac tego zjawiska. Otoż [sprawdzone na 3,5 i 6 biegu] w czasie jazdy dodając gwałtownie gazu i ostro przyspieszając obroty skaczą o 2-5 tys na 2sekundy po czym wracają do poprzedniej pozycji i motor normalnie przyspiesza- proporcjonalnie do wzrostu obrotów. Przykład: Bieg piąty, 8 tysięcy obrotów, przekręcam mocno manetkę gazu, motor gotuje się do skoku- przy 10 tysiącach obroty skacza nagle, na sekunde do 13 tysiecy po czym wracja do 10 tysiecy szarpiac i przyspieszajac juz dalej normalnie. Mam nadzieje, że nic poważnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 nic poważnego tylko sprzęgło do wymiany Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sison Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Jednak. Wykluczyłem tę możliwość z racji przebiegu. Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Jednak.Wykluczyłem tę możliwość z racji przebiegu. Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiammasz takie prawo :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 albo lancuch z zebatkami mowi siema niech żyją przebiegi w pl z liczników, równie dobrze możesz tam mieć 75.000km albo ktoś na pol sprzęgle jeździł wykluczyć coś z powodu przebiegu albo wieku ?? a jak dzieci maja raka przecież to tez absurd !!!!! DOBRZE MU Piotrze napisałem ?? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Chyba , że kolega wymieniał sam i wie przy jakim przebiegu :cool: Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modjo Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 W moim GPZ 550 mialem tak samo,szarpania i do tego zaczelo sie slizgac podczas przyspieszania,dzis wymienilem caly komplet(tarcze,przekladki i sprezyny)regulacja wg manuala,teraz moge powiedziec ze tylko wymiana kompletu moze przyniesc zadowolenie z naprawy,dodam ze od razu caly naped inaczej pracuje,nie mowiac o przelaczaniu biegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi