Sylwester Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Mam problem z moja Yamaha Bulldog 2005. A dokladnie z tylnym hamulcem, blokuje sie podczas jazdy. Dodam ze wymienilem klocki, uszczelki w zacisku, przeczyscilem wszystko, wymienilem plyn, wyszyscilem i nasmarowalem tylna nozke bo wiem ze to moglo byc przyczyna ale problem jak byl tak jest w dalszym ciagu. Juz brakuje mi pomyslow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Sprawdź ponownie pompę hamulcową Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Mozliwe ze masz zatkany otworek wyrownujacy cisnienie w pompie - bardzo maly otworek kolo duzego laczacego pompe ze zbiorniczkiem.Albo pompa z jakiegos poodu ( np korozja wewnatrz ) nie wykonuje pelnego ruchu przy hamowaniu.Po jakims czasie doprowadzi to do blokady zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 wielkie dzieki za rady, dzis rozebralem pompe ponownie, przeczyscilem wszystko. poskladalem i odpowietrzylem. Jeszcze nie jezdzilem ale jak na razie, na postoju dziala poprawanie. Jutro go przetestuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi