Skocz do zawartości

Tulejowanie

Montesik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałbym zasięgnąć opini który zakład polecacie do wykonania tulei do aprilii rs 125. motor tech , martin motocykle czy moto evolution z dąbrowy górniczej. Czy może oddać cylider do zakładu który robi tuleje do samochodów cena sporo niższa niż u ww.

robiłem 3 mce temu u p.Woryny. z Usługi tulejowania jeste zadowolony, moto chodzi jak wczesniej na nikasilu, nie grzeje sie. Osobiscie doręczyłem cylinder i tłok. Odebrałem pocztą i tu mam pare zastrzeżen. Nie wiem kogo winić, czy poczta źle traktowala przesyłke czy sposób spakowania. Przesyłka w kartonie wypełniona pianką, tłok w oryginalnym pudełku. Niestety pan W. spakował szpilki od cylindra do pudełka z tłokiem, przez co gwint szpilki odbił się na tłoku. Usunąłem zadziory ale nie jestem zadowolony z pomysłu pakowania

mimo to jeśli chodzi o tuleje to jest jak najbardziej godna polecenia

trzeba było przeczytać jak ma paczka wygladać na jego stronce, wysyłasz goły cylinder, kumpel wysłał z zaworem i tez dostał bez niego, ale potem odesłali mu drugą paczką,

nie wiem po co oni te tłoki wkładają w cylinder, niby wszystko jest wysmarowane jakimś olejem, ale po co ma tam latać przez całą drogę? skoro i tak obok jest kartonik po tłoku...

mysle ze jakby tlok wsadzili w cyl w moim przyoadku to by bylo ok. W koncu tam jego miejsce. Paczka w moim przypadku byla bardzo dobrze zabezpieczona a szpilki byly jeszcze na fabrycznym kleju nie moglem odkrecic wiec poprosilem o odkrecenie. Ponoc nie malo klopotow sprawiły- bez palnika nie bylo mowy