Andi Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 siemka wlasnie dzis dostalem zamowiona szybke do owiewki MRA RACING no jak oczywiscie musialem poleciec potestowac !!! :lol: :lol: :lol: jak by inaczej :lol: :lol: :lzawsze smigalem w granicach 140-150 kmh ale dzis z nowa szybko jakby opor inny i pod 200 podchodzilem na autostradzie jakies w sumie 20 kilosow .A tu stoje w drodze powrotnej na swiatlach ulice przed domem i smierdzi mi palony olej 8O 8O ale patrze przede mna stary rupiec diesel, a maysle to od niego tak capi :buttrock: A tu stawiam moto pod domem i jak zwakle maly przagladzik wzrokowy czy wszystko oki a tu OLEJ !!!!!!!! 8O 8O 8O 8O kapie spod moto ( 3 kapki spadly) tlumik ufajdany ,opona tylnia na rancie ufajdana i tlusta 8O 8O (dobrze ze jeszcze jestem i pisze :D ) i widze ze wyciek nastapil z pod dzwignii sprzegla ( widze po smugach )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TERAZ PYTANKO DO FACHOLI CO TO MOZE BYC ;ZA DUZO OLEJU ???? ale ostatnio nie dolewalem !!! przyznam ze pierwszy raz jezdzilem tak szybko :D i obroty byly w granicach 7-8 tys czesto prosze milych kolegow o pomoc ,dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Prawdopodobnie uszkodzeniu uległ jakiś semmerring. Tzn. prawdopodobnie guma już straciła swoje własności i w wyniku twojej ostrej jazdy olej się ostro nagrzał( bardziej niż zwykle) i stal się rzadszy, w związku z czym przesączył się pomiędzy semmerringiem a trzpieniem. Musisz dokładnie zlokalizować źródło wycieku, sprawdzić czy to rzeczywiście semmerring i go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 Miałem coś takiego w ZZR. Poszedł zimering dżwigni sprzęgła (w miejscu gdzie wchodzi do silnika). W sumie naprawa z wymianą część w serwisie KAwasaki kosztowła 40 zł (czyli u Ciebie to będzie z 15 EUR). 10 minut roboty, zrobione od ręki. Podjedź do serwisu, na miejscu powinni zrobić. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 18 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 wlasnie zamowiel owy zimmering koszt 5.50 € ale powiedz mi czy trzeba rozbirac pokrywe od sprzegla ?? czy mozna to odgornir wstawic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Jeśli cięgło/dzwignia da się ściągnąć z trzpienia( tego z wieloklinem) na kadłubie silnika, to możęsz to zrobić bez ściągania pokrywy. Zwyczajnie wydłub śrubokrętem stary semmerring i wciśnij nowy. Jeśli dzwignia jest zespolona, to będiesz musiał zdjąć pokrywe i rozmontować dzwignie ("od środka") w ten sposób, aby trzpień z ciegłem dało się wyciągnąc z semmerringa. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 24 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 wiecie co to bylo !!!!!!!!!!!!!!!!! brakowalo podkladki i srubki w napinaczu lancucha rozrzadu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak wymieniali mi na gwarancj ten napinacz to nie wkrecili bo wlasnie patrzylem w ksiazsce servisowej ze takie cos powinno tam byc 8O 8O a umnie nie bylo 8O 8O 8O ale myslalem ze tak ma byc no w koncu w Hondzie robilem naprawe 8O 8O Moj mechanik od KTM ma warsztat i u niego robie zawsze cos jak zawsze tanszy jak servos skasowal odemnie za to 100 € 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O moze teraz isc z tym papierem do Hondy????????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 No ładnie... Skoro brakowało podkladki i śrubki dociskającej sprężyne, to powiedz mi jak napięty jest ląńcuch i czy sprężyny przypadkiem tez nie brakuje? Nie ma to jak autoryzowane serwisy....:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi