omek1994 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Mam mały problem z moją jawą a konkretnie nie chce ostatnio palić zapłon jest dobrze ustawiony na 0,4 na szczelinomierzu i iskra jest dość wyraźna i nie mam już pojęcia co to może być z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 zacznij od wymiany świecy ... paliwo dostaje ?? świeca jest mokra po kilku kopnięciach ?? Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid1981 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Rozumiem ze 0,4 to jest odstep miedzy stykami na przerywaczu ale odnosnie ustawienia zaplonu to poczatek otwierania platynek przerywacza czyli przeskok iskry ma być 4 mm przed GMP czyli gornym martwym punktem tloka.Pisze wedlug danych dla jawy 175 ale to chyba to samo co cz 175.Jezeli iskra jest odpowiednia najlepiej koloru niebieskiego i tak ustawiony zaplon to powinno palic.Jednak mozesz miec jeszcze za male cisnienie sprezania na tloku i wtedy tez bedzie ciezko palic sprzecik.Mozesz jednak zaczac od banalu czyli wymien swiece bo niekiedy jest tak ze zalejesz swiece 3 razy i pozniej juz nie bedzie na tym chodzic nawet jak wyczyscisz bo teraz takie swiece robia heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omek1994 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Świece zalewa a iskra na niej jest niebieska i wyraźna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 spróbuj na kilku innych świecach :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladin Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 W Jawie 350 mam ustawione 2,7 mm przed GMP i wszystko jest OK, pali jak trzeba. Przy paliwach z poprzedniej epoki ustawiało się 4 mm przed GMP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi