Hornet 2003 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Mam problem z trzeszczącym łańcuchem, mianowicie można odnieść wrażenie jakby tylna zębatka była ukrzywiona, ale nie ma ku temu podstaw. Zaczęło się od wjechania w dzurę i prawdopodobnie puściły mi włukna w oponie (opona z 2000r) i drgania postępowały stopniowo, ale co z tym ma wspólnego zębatka i trzeszczący łańcuch? Może łożysko siedzi i jest temu przyczyną? Proszę o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Po 1 to wymień oponę, później postaw moto żeby tylne koło było w powietrzu i kręć patrząc czy nie "wyłazi" łańcuch na zębatkę, da się też zauważyć czy jest prosta czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 To jakaś prowokacja jest. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Mam problem z trzeszczącym łańcuchem, mianowicie można odnieść wrażenie jakby tylna zębatka była ukrzywiona, ale nie ma ku temu podstaw. Zaczęło się od wjechania w dzurę i prawdopodobnie puściły mi włukna w oponie (opona z 2000r) i drgania postępowały stopniowo, ale co z tym ma wspólnego zębatka i trzeszczący łańcuch? Może łożysko siedzi i jest temu przyczyną? Proszę o pomoc pozdrawiam Niżesz opisać ten problem po polsku? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet 2003 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Niżesz opisać ten problem po polsku? szumi łańcuch ale nie jednostajnie tylko w jednym miejscu, nie miałem żadnego wypadku poza tym że wjechałem w dziure kiedy mi włókna w oponie strzeliły. Od tego czasu zaczęły się problemy. Nie widać żeby zębatka była ukrzywiona. Może felge ugięło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 szumi łańcuch ale nie jednostajnie tylko w jednym miejscu, nie miałem żadnego wypadku poza tym że wjechałem w dziure kiedy mi włókna w oponie strzeliły. Od tego czasu zaczęły się problemy. Nie widać żeby zębatka była ukrzywiona. Może felge ugięło?? http://www.grupa-pol...php?f=23&t=3793 nadal nie rozumiem ale pod tym linkiem znajdziesz ludzi chętnych do pomocy Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi