Gość XeTaR Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 Ja mam taki problem poczbuje rozebrać wydeh w ETZ 150 i niebardzo wiem jak to zrobić z tyłu jest śruba na inbus ale sie niehce odkręcić a hce z tego tłumika wywalić wygłuszenie ( jest to wogule rozbieralne??) i 2ga sprawa to zdiołem sobie dzisiaj pokrywe bo hciałem policzyć zemby na zębatce przy silniku i mam 16 hciałbym tam sobie jakomś większom załorzyć ale mam wrarzenie że nic większego tam niewejdzie . Jest morzliwość załorzenia większej ?? wiem rze w sklapie morzna kupić takie zembatki do 21 zębów. Powyrzsze czynności robiłem w innyh motorkah i sie udawały w simsonie SR prędość wzrosła z 60 do 85km/h CZY W MZ TESZ SIE DA ZROBIĆ TAKIE PRZERUBKI JERZELI TAK TO JAK ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 1 sprawa tłumik - bez ciecia nic nie rozbiezesz mozesz go najwyzej sciagnac z moto2 sprawa zebatka - owszem sa dostepne zebadki o liczbie zebów 21 noa ale one sa przeznaczone do wiekszych MZ takich jak np 250 do 150 sa przeznaczone dwie zebadki 15 i 16. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XeTaR Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 TO W TAKIM RAZIE W JAKI SPOSUB MOGE JEJ PODNIEŚĆ PRĘDKOŚĆ dohodzi do 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 poczytaj o tuningu 2t masz tutaj strone tam jest wszystko przeczytaj dokładnie a bedziesz wiedział. ale nie radził bym ci przekraczac 120km/h przytej predkosci mz jest juz niestabilna a co dopiero przy wiekszej, lepiej popracowac nad przyspiecha tez kiedys myslałem zeby zwiekszyc predkosc ale jak sie z górki przejechałem 140 to podziekowałem, dlatego jestem teraz zdecydowanie za przyspiecha. aha masz tu ten linkhttp://2takt.w.interia.pl/ pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 TO W TAKIM RAZIE W JAKI SPOSUB MOGE JEJ PODNIEŚĆ PRĘDKOŚĆ dohodzi do 120 Kurcze moja ostatnio poszla 110 km/h i to byl juz chyba max... a ty chcesz jeszcze wiecej niz 120... no zycze powodzenia :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 XeTaR jak już coś piszesz na Forum to postaraj się żeby to co wystukasz jakoś wyglądało bo takiej liczby ortów i błędów to tu w żadnym poście nie widziałem a parę ich tu jest. Odnośnie tłumika to pewnie myślisz że jak wywalisz bebechy ze środka to moc wzrośnie, ale nic bardziej błędnego. Odnośnie zębatki to po pierwsze nie ma większej niż 16 a po drugie to do 150 nie zmieści się większa bo będzie łańcuch ocierał o tą ściankę oddzielającą go od alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Witam!Słyszałem ze jak w 2T sie wypruje tłumiki to wtedy niezła lipa sie robi, spada wydajnosc i w ógóle, natomiast w 4T wręcz odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Pogorszenie parametrów silnika po przeróbce wydechu (we własnym zakresie) występuje zarówno w 2T jak i 4T. W mechanice ogólnej jest kilka tematów na ten temat, tak że zachęcam do lektury :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=AUTSAJDER=- Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Niewielkie przeróbki wydechu może coś zmienią (dzwięk, niewielkie podniesienie mocy albo fajnieszy wygląd wizualny) ale w silnikach dwu-suwowych niestety w wydechu musza być zachowane "pewne parametry" aby uzyskać tzw. "odbicie" czyli poprostu wraz z wydechem spalin do kolanka dostaje się część mieszanki paliwowo-pow. i tłumik musi być tak skonstruowany aby własnie część tej mieszanki pal.-pow. wróciło (odbicie) do cylindra bo poprostu wydmuchuje ja z komory spalania i tym samym stracił by on część mocy a za tym wzrosłoby zużycie paliwa dlatego w sil. 2 - suwowych dopuszczalne jest przynajmniej według mnie częściowe przerabianie tłumika. Sam kiedyś eksperymentowałem :D w ten sposób na CZ 175 czy TS 250/1 i okazało się że po całkowitym zdjęciu kolanka (bardzo głośny eksperyment :D ) CZ-ka dławiła się całkiem przy dość ostrym ruszaniu (nawet kilka razy zdechła :buttrock:) MZ-ka tesh dawała oznaki niezbyt właściwej pracy :D.Ehhh..... ale sie rozpisałem :D Narx pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Nie RaDZE pRZERABIAC tUMIKA!! Wiem z Własnego doswiadczenia!! (Kupilem 150tke z Przerobionym ,,Chamsko pospawanym i wykrzywionym do góry,, tumikiem :buttrock: !!Rezultaty PO zmianie na Orginał:Duzo lepsze OsiągiMocBo i dzwiek.....:D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 TO W TAKIM RAZIE W JAKI SPOSUB MOGE JEJ PODNIEŚĆ PRĘDKOŚĆ dohodzi do 120 jak?? kup większy motor (etz251/250) , a tak przy okazji 120km/h na etz 150 to bardzo dobry wynik więc nie narzekaj. Gówa do góry :buttrock: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Spróbuj zmiescic silnik od 250 :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XeTaR Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 dziękuje za wszystkie informacje i odpowiedzi (hyba zmienie sobie maszynke ) Ps:sorki za błędy mam dysortografie i jeszcze jedno może ma ktoś do sprzedania jakomś ciekawom maszynke z pojemnością ok 400cm do 3500zł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi