Lars Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 Witam. Stoje w obliczu koniecznosci zanabycia nowej gumy na tyl do mojej Suzie (130/70-17 62H).Oto co znalazlem:Bridgestone BT 45R Battlax za 506,30 zlDunlop GT 501J za 447,62 zlDunlop D 103A Arrowmax za 373,93 zlHeidenau K64 za 249 zlMoze ktos z Was zna/uzywa te gumy, albo moze polecic cos jeszcze? Przyznaje, ze kasa nie wymiotuje, dlatego niska cena Heidenau-a jest bardzo kuszaca, tyle, ze nie wiem co ta firma warta. Zalezy mi na tym zeby opona byla dobra (jak mus, to kupie ktoras z tych drozszych), ale moze nie ma sensu przeplacac??Pomozcie, prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Witam Mam załozony komplet opon Haidenau do Yamahy XJ600S, więc osiągi motocykli podobne i rozmiary opon również. Przyznaję że skusiła mnie cena i póki co jestem zadowolony. Przy jeździe turystycznej i po mieście spisują się całkiem nieźle. Gorzej podczas deszczu bo tył potrafi zerwać przyczepność przy mocnym odkręceniiu gazu. Generalnie trzeba wziąć poprawkę na wodę :buttrock: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surowy Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Gorzej podczas deszczu bo tył potrafi zerwać przyczepność przy mocnym odkręceniiu gazu. Generalnie trzeba wziąć poprawkę na wodę :D . A widziałeś opony, które nie rwą przyczepności na deszczu? Ja - nie. Ale może gdzieś istnieją :buttrock: W moim gsie miałem kiedyś Arrowmaxy (dno), potem Battlaxy - dużo lepiej w deszczu, ale przy zerowych temperaturach tracą kontakt z podłożem, gorzej niż Arrowmaxy. Heidenau nie znam. Teraz mam parkę nowych Metzelerów, te to dopiero przyczepne są... pozdro,Surowy,chwilowo gs500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 A nie myslales o zakupie uzywanej oponki - ceny znacznie znacznie nizsze - ja zawsze jezdze na uzywanych przynajmniej nie szkoda mi laka palic :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 16 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Heja, O uzywanej oponie nie mysle. Z tego co napisaliscie wynika, ze nie trzeba sie bac Heidenau. Pytanko jeszcze tylko o Metzelera - ile toto kosztuje, co jest warte i gdzie ewentualnie mozna kupic?Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Damian - a jakie bys polecil do mojej hondy z tych heidenau mam teraz dunlopy tyl: 130/90 16/67Sprzod: 3,50S - 18 - 4PR Co bys w zamian proponowal i oczywiscie ile by to mnie wynioslo z wymiana (to juz moze byc na priva :buttrock: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Jutro sprawdze bo wiem tylko ze mam zalozone dunlopy A wymiary jakie powinny byc podalem z serwisowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 VT500C:-przód 100/90 - 19-tył 130/90 - 16Tak było w mojej. Mogę śmiało polecić Dunlop GT501 - założyłem taką narazie na przód, ale na tył też taka pójdzie. Można kupić po niezłej cenie na www.opony.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Bo fabrycznie powinien byćprzód 100/90-18 198' date='-tył 120/90-18 315,-[/quote'] Oznaczenie modelu to PC08 czyli honda VT500C a honda VT500E ma symbol PC11 Te wymiary ktore podales to sa do hondy vt500E a nie shadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 17 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2004 Martius odczytsj jakie masz na motocyklu założone i już. Dobra juz podaje :buttrock: przod mam teraz: Dunlop Arrowmax 100/90 - 18 - 56H Tyl:Dunlop Qualifier K627 - 130/90 - 16 67 H teraz tylko pytanko na kiedy moglbys miec przod i tyl i kiedy do Ciebie podjechac mozna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Świniak Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 wiec tak co do opon heidenau to są OK trzymaja jak nalezy i w deszczu tez są spoko ale niestety wytrzymałość... jak założyłem do Helixa na tył 2 miechy temu to juz mam łysiuteńką, ledwo 6tkm, i slik. teraz zakładam bridgestona ponoć w deszczu kicha ale nie uśmiecha mi sie opon pięć razy w sezonie zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Jest jeszcze Dunlop GT501J ARROWMAX. O trwałości niewiele mogę napisać, bo przejechałem na niej ca 2000km, ale przyczepność na suchym i na mokrym ma bardzo dobrą (lepszą niż K825 ARROWMAX). Cena też nie jest powalająca: ok 400 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Niedlugo beda nowe oponki wiec opisze swoje wrazenia. W koncu ja nie nabijam duzych ilosci rocznie a i tak nie szaleje jakos za bardzo a wiec mam nadzieje ze sie sprawdza.Nastepnym razem jak sie z moto nic nie bedzie dzialo to moze uzbieram kaske na jakies bardziej topowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi