Kris_big Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 jutro jadę z moto do serwisu i będę wiedział co i jak .. strach się bać ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie daj się naciągnąć serwisowi od razu na grube wymiany. Jeszcze nie spotkałem się z serwisem który potrafi usunąć tą usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie daj się naciągnąć serwisowi od razu na grube wymiany. Jeszcze nie spotkałem się z serwisem który potrafi usunąć tą usterkę. +1haha, prawdazaraz sie zacznie ... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 +1haha, prawdazaraz sie zacznie ... :biggrin:Ortodoksyjni forumowicze wyklną mnie za tą wypowiedź :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie daj się naciągnąć serwisowi od razu na grube wymiany. Jeszcze nie spotkałem się z serwisem który potrafi usunąć tą usterkę. Widocznie jeszcze w dobrym serwisie nie byłeś :cool: Jest sposób na poprawienie zapalania w tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Widocznie jeszcze w dobrym serwisie nie byłeś :cool: Jest sposób na poprawienie zapalania w tych modelach. no teraz to juz musisz publicznie wyjawic ten sekret :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie daj się naciągnąć serwisowi od razu na grube wymiany. Jeszcze nie spotkałem się z serwisem który potrafi usunąć tą usterkę. co masz na myśli pisząc , że nie spotkałeś się z serwisem który potrafi usunąć tą usterkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Widocznie jeszcze w dobrym serwisie nie byłeś :cool: Jest sposób na poprawienie zapalania w tych modelach.To oświeć nas jaki to magiczny sposób. co masz na myśli pisząc , że nie spotkałeś się z serwisem który potrafi usunąć tą usterkę ?Po krótce chodzi o to że jak trafisz na tumana to wymieni ci pół motocykla ty za to zapłacisz a usterka dalej będzie występować. Jest to dość nietypowa usterka która objawia się w ten sam sposób w większości 530-tek ale praktycznie w każdej przyczyna jest inna, nieraz potrzebna jest jedynie regulacja gaźnika a innym razem trzeba wymienić części za tysiąc złotych, niezbędna jest dobra diagnoza. Edytowane 25 Lutego 2012 przez major000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Po krótce chodzi o to że jak trafisz na tumana to wymieni ci pół motocykla ty za to zapłacisz a usterka dalej będzie występować. Jest to dość nietypowa usterka która objawia się w ten sam sposób w większości 530-tek ale praktycznie w każdej przyczyna jest inna, nieraz potrzebna jest jedynie regulacja gaźnika a innym razem trzeba wymienić części za tysiąc złotych, niezbędna jest dobra diagnoza. Na tumana raczej nie trafie to dobry mechanik prowadzi tor w chwarznie i jest bardzo dobrze znany w polskim motocrossie , a z dobrą diagnozą w jego przypadku nie będzie problemu... Edytowane 25 Lutego 2012 przez creawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Niestety całej procedury nie znam wiem natomiast, że jest sposób na tą bolączkę. Z tego co sam mogłem się dopatrzyć to zmiana aku na 7A i podpięcie kabla z masy bezpośrednio pod rozruchajke, ale poprawia to kręcenie silnikiem i oprócz tego coś jeszcze jest poprawiane ale nikt tego nie chce zdaradzić z serwisu któren to robi (nie masię w sumie co dziwić w końcu to złota wiedza) Edytowane 26 Lutego 2012 przez Ryjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Niestety całej procedury nie znam wiem natomiast, że jest sposób na tą bolączkę. Z tego co sam mogłem się dopatrzyć to zmiana aku na 7A i podpięcie kabla z masy bezpośrednio pod rozruchajke, ale poprawia to kręcenie silnikiem i oprócz tego coś jeszcze jest poprawiane ale nikt tego nie chce zdaradzić z serwisu któren to robi (nie masię w sumie co dziwić w końcu to złota wiedza)Nie rób sobie jaj, to co ty piszesz to najgorszy tuman sam w garażu zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Nie rób sobie jaj, to co ty piszesz to najgorszy tuman sam w garażu zrobi. popieram :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Skoro Ty nie potrafisz tego sam zrobić w garaż to widocznie reprezentujesz niższy poziom (nie chce nikogo obrażać), ale przeczytaj mój post dokładnie napisałem też że jest poprawiane coś jeszcze o czym nikt z serwisu nie chce powiedzieć jawnie i właśnie ta ingerencja powoduje zmiane w paleniu motocykla, natomiast aku i kabel sprawiają że rozruchajka szybciej kręci. Proponuje zacząć czytać ze zrozumieniem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 jeśli wiecie gdzie leży problem to napiszcie, a jeśli nie to po co nabijać posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Napiszę jeszcze raz to co pisałem kilka postów wyżej bo kolega Ryjek ma problem z czytaniem, usterka o której mówimy nie jest spowodowana przez jedną wadliwą część, przyczyn złego palenia 530-tek jest multum. Nie ma złotego środka na tę awarię. A skoro tobie serwis nie mówi co naprawił w motocyklu to współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi