MACIEJKA221 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam małe pytanko jakie powinno być ów ciśnienie sprężania w dwusuwie (nowym),CZy w ogóle wykonuje sie takie badanie w silnikach 2t,ja mam malutki silniczek o pojemności 30cm założony w piaggio vespa,i do gaszenia posiada dekompresator chciałbym go sprawdzić jak odbija i przy okazji stan pierścieni i cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid1981 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Nie ma okreslonego cisnienia sprezania uniwersalnie dla wszytkich silnikow.Cisnienie powinno byc takie jakie podaje producent.Dla przykladu cisnienie sprezania w motorowerze typu jawka,romet wynosi 7 barów z tego co pamieam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 stopień sprężania x 0.095, wynik w Mpato takie przybliżone Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Bardzo interesujący wzór tylko teraz powiedz którego sprężania on dotyczy ? pierwszego czy drugiego ?Bo to drugie jest zależne od pierwszego a jeżeli we wzorze masz stopień sprężania czyli piszesz o drugim nie uwzględniając pierwszego. Dlaczego? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 to właśnie się dowiedziałem że dwa stopnie :Pzawsze używałem całkowitej pojemności cylindra w stosunku do komory spalania, Obliczenia się zgadzały za każdym razem przy pomiarach Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi