filip2233 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam!Planuje kupić motorek MZ ETZ 150 i w związku z tym chciałbym sie dowiedzieć czy to jest dobry według Was motorek. Ten którego chce kuopiś jest chyba z 90 roku bo ma tarcze z przodu (moim zdaniem tarcza w 150kach to głupota bo bembny są wystarczające..). Mam jeszcze kilka pytan - czy czy peknięty plastik z obudowy łańcycha który jest na tylnym kole może być przyczyną tego, że nie działa prędkościomierz? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam. Life to ride, ride to life. Harley-Davidson ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Czesc Mz 150 to bardzo przyjemny motorek lecz mi sie wydaje zebys dozbierał troszke pieniędzy i kupił cos szybszego bo taki sprzęcik szybko sie nudzi .Jak jush mz to przynajmniej 250 lub 251 jezeli podoba ci sie bardziej z kształtów 150 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 ja miałem MZ 150 naprawde spoko motorek mały zwrotny i lekki, ale po jakims czasie zbrakło w nim mocy to włożyłem sobie silnik od 250 policyjnej (małe przeróbki ramy) to moc przy tej ramie była wystarczająca i naprawde przyjemnie sie jeździłopzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 moim zdaniem tarcza w 150kach to głupota bo bembny są wystarczające..). głupotą nazywasz dbanie o bezpieczeństwo???hmmm :? :? . A co do niedziałającego predkościomierza- tak, przyczyna moze tkwic w połamanej osłonie Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2233 Opublikowano 16 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 nie nazywam głupotą dbanie o bezpieczeństwo tylko tarcze w MZ ETZ 150 a twierdze tak ponieważ uważam ze bębny są wystarczające (wiem bo testowałem)Pozrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 peknięty plastik z obudowy łańcycha który jest na tylnym kole może być przyczyną tego, że nie działa prędkościomierz tak może byc przyczyną - tam jest ślimak który mógł sie uszkodzicto nic wielkiego'jak fajna etka to bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 nie nazywam głupotą dbanie o bezpieczeństwo tylko tarcze w MZ ETZ 150 a twierdze tak ponieważ uważam ze bębny są wystarczające (wiem bo testowałem) Pozrawiam! Ja w swojej rd 80 mam tarcze z przodu i beznich było by kijowo zawsze im lepsze masz chamulce tym lepiej (czytaj szybciej krócej)wychamujesz zawsze te 5 cm moze uratowac ci życie.Nawet w derbim 50 sa 2 tacze z przodu i z tyłu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 Mz 150 to spoko motorek (tak jak piszą poprzednicy :banghead:) To jest wersja 12 czy 15 konna?? Motorek jest wygodny i mało awaryjny :crossy: A co do chamulców bębnowych kiedyś też uwarzałem że są wystarczające do chwili kiedy przesiadłem się na moto z tarczą z przodu. Skuteczność tarczy jest nieporównywalnie lepsza od bębna, a w dodatku ma lepsze odprowadzanie ciepła. Dobrym przykładem na skuteczność tarczy w motorku jest aprilia rs mojego kupla. Tam przy mocniejszym naciśnięciu przedniego hamulca dwoma palcami moto idzie na koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi