Skocz do zawartości

MZ ETZ 150..

filip2233
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuje kupić motorek MZ ETZ 150 i w związku z tym chciałbym sie dowiedzieć czy to jest dobry według Was motorek. Ten którego chce kuopiś jest chyba z 90 roku bo ma tarcze z przodu (moim zdaniem tarcza w 150kach to głupota bo bembny są wystarczające..). Mam jeszcze kilka pytan - czy czy peknięty plastik z obudowy łańcycha który jest na tylnym kole może być przyczyną tego, że nie działa prędkościomierz?

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

Life to ride, ride to life. Harley-Davidson ;)

ja miałem MZ 150 naprawde spoko motorek mały zwrotny i lekki, ale po jakims czasie zbrakło w nim mocy to włożyłem sobie silnik od 250 policyjnej (małe przeróbki ramy) to moc przy tej ramie była wystarczająca i naprawde przyjemnie sie jeździło

pzdr

• 5 tygodni później...
moim zdaniem tarcza w 150kach to głupota bo bembny są wystarczające..).
głupotą nazywasz dbanie o bezpieczeństwo???hmmm :? :? . A co do niedziałającego predkościomierza- tak, przyczyna moze tkwic w połamanej osłonie

Gość Anonymous

peknięty plastik z obudowy łańcycha który jest na tylnym kole może być przyczyną tego, że nie działa prędkościomierz

tak może byc przyczyną - tam jest ślimak który mógł sie uszkodzic

to nic wielkiego'jak fajna etka to bierz

• 1 miesiąc temu...
nie nazywam głupotą dbanie o bezpieczeństwo tylko tarcze w MZ ETZ 150 a twierdze tak ponieważ uważam ze bębny są wystarczające (wiem bo testowałem)

Pozrawiam!

Ja w swojej rd 80 mam tarcze z przodu i beznich było by kijowo zawsze im lepsze masz chamulce tym lepiej (czytaj szybciej krócej)wychamujesz zawsze te 5 cm moze uratowac ci życie.Nawet w derbim 50 sa 2 tacze z przodu i z tyłu :!:

• 1 miesiąc temu...

Mz 150 to spoko motorek (tak jak piszą poprzednicy :banghead:) To jest wersja 12 czy 15 konna?? Motorek jest wygodny i mało awaryjny :crossy: A co do chamulców bębnowych kiedyś też uwarzałem że są wystarczające do chwili kiedy przesiadłem się na moto z tarczą z przodu. Skuteczność tarczy jest nieporównywalnie lepsza od bębna, a w dodatku ma lepsze odprowadzanie ciepła. Dobrym przykładem na skuteczność tarczy w motorku jest aprilia rs mojego kupla. Tam przy mocniejszym naciśnięciu przedniego hamulca dwoma palcami moto idzie na koło.