endzi25 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam Posiadam Honde cr 125 98r. i mam kilka pytań : - jakie powinno być optymalne przełożenie napędu ja aktualnie posiadam (12-62) muszę wymienić napęd i stąd pytanie :) czy to które posiadam jest ok czy lepiej ująć lub dodać zębów na którejś z zębatek. - jaką powinno się robić mieszankę wyczytałem w necie kilka opcji ale za bardzo nie wiem która będzie ok , dodam że motorek jest świeżo po remoncie (cylinder + tłok) czyli jest na dotarciu :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinBikesManiac Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 12/49 /114 ogniw.Oleju lejesz w zależności jak latasz na tor czy jak ostro katujesz wlewasz więcej niż norma na początku na dotarciu jak masz wszystko nowe,to to samo.Po świecy widać jak masz za dużo oleju to jest czarna.Polecam kupić sobie serwice manual 50zł to nie koszmar a duzo podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dzieki za napęd ;) a ja głównie po lasach,polach, wynalazłem w necie 150ml. a manuala mam po angielsku i za wiele o mieszance w nim nie ma ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Wsadziłeś tuleje czy nicasil masz na cylindrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz25 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ja posiadam cr250 cały sezon jeździłem na mieszance 1;50 olej REPSOL 2t offroad ale motorek dotarty oczywiscie i pieknie chodzi.Dobrą setke na 5 litrów lej jak bedzie dotarta, a na dotarciu mozesz wlac setke na 4 litry i będzie wszystko grało ze 3 baki byś mógl tak wyjeźdić w miare spokojnie tak zeby nie przegrzac głównie motocykla zeby płyn Ci przelewem nie szedł i nie wylanczaj motocykla po ostrym pałowaniu tylko go wystudź przed zgaszeniem spokojną jazdą.Pozdro;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Wsadziłeś tuleje czy nicasil masz na cylindrze ? tuleje ja tego nie robiłem, tak ją kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 tuleje ja tego nie robiłem, tak ją kupiłem. W takim razie docieranie ok 2 baków, ale normalne docieranie polegające na nie przegrzaniu silnika bez zamulania go tj pełny zakres obrotów z porządnym rozgrzaniem silnika przed jazdą, miesznka 1:30/33. Po dotarciu lej 1:40. W ogóle jaki olej stosujesz do mieszanki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 W takim razie docieranie ok 2 baków, ale normalne docieranie polegające na nie przegrzaniu silnika bez zamulania go tj pełny zakres obrotów z porządnym rozgrzaniem silnika przed jazdą, miesznka 1:30/33. Po dotarciu lej 1:40. W ogóle jaki olej stosujesz do mieszanki ? Mobil Extra 2t pół syntetyk, chyba że polecasz jakiś inny to słucham :) bo tego mam końcówkę i musze zakupić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Lepiej zaopatrz się w jakiś syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 okey zmienię go na syntetyk parę zł. droższy ale to nie majątek, dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, koledzy tym razem przyszła pora na wymiane simerów ponieważ zaczyna lać prawa laga, teraz tak moją honde poprzedni właściciel określa na rocznik 94-96 wymiary simeringów do tego przedziału roczników z allegro 43x55x9/10,5 // 43x55x9,5/10,5 który będzie bardziej odpowiedni iż nie znam wymiarów tych które mam aktualnie w lagach, i jeszcze jaki olej i ile na lage, serwisówka po angielsku i ciężko coś wynaleźć ;/ może ktoś pomoże będzie prościej :) pozdrawiam. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez endzi25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Podstawa, to ustalić rocznik, bo tak, to można sobie wróżyć z fusów - podaj numer ramy. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi