Shad11 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Może to bedzie głupie i proste pytanie ale czy 4 sów połyka/wypluwa dużo oleju ?????? ostatnio zmieniałem i po krotkim czasie zostało ok 250 ml - co może być powodem ??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Po ilości oleju domyślam się, że jeździsz skuterem. Jeżeli jest to skuter produkcji chińskiej o przebiegu powyżej 5.000 km to masz już odpowiedź. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Może to bedzie głupie i proste pytanie ale czy 4 sów połyka/wypluwa dużo oleju ?????? ostatnio zmieniałem i po krotkim czasie zostało ok 250 ml - co może być powodem ??/ Pierscienie nie trzymaja przez co olej jest spalany. Kontroluj stan i dolewaj. Ew zrob remont silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2013 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zobacz simeringi uszczelniacze wału i rozrusznika z lewej strony w tych silnikach one po dłuższym czasie przeciekają może dlatego. Tak mi się wydaje zobacz i jak coś to wymień poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shad11 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Rozkrecanie tego silnika w momencie gdy jest na chodzie to nie zbyt dobry pomysł, ale olej pobiera dalej. dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi