patrykcinek Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Moja Honda CRM 125 jest z roku 96, na lagach jest rok 93. Rozmiar simeringa to 41,7x55x7,5/10. Czy ktoś ma/miał takie zawieszenie lub coś o nim wie, bo to chyba nie jest normalny rozmiar dla CRM 125. Chodzi mi konkretnie o to ile oleju mam nalać do lag i jak go wlewać od góry czy od dołu, bo coś takiego też mi obiło się o uszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Moja Honda CRM 125 jest z roku 96, na lagach jest rok 93. Rozmiar simeringa to 41,7x55x7,5/10. Czy ktoś ma/miał takie zawieszenie lub coś o nim wie, bo to chyba nie jest normalny rozmiar dla CRM 125. Chodzi mi konkretnie o to ile oleju mam nalać do lag i jak go wlewać od góry czy od dołu, bo coś takiego też mi obiło się o uszy. Sprawdzałeś w serwisówce czy wymiary uszczelniaczy są identyczne z tymi co podałeś?Serwisówka powie Ci też ile oleju trzeba wlać w każdą z lag. Twoim indywidualnym wyborem może być lepkość oleju a co za tym idzie sztywność zawieszenia.Wybierając olej z oznaczeniem 5W zawiecha będzie pływać.Bardziej sztywne będzie z olejem o oznaczeniach 10W lub 15W(bardziej na tor).Oleje można mieszać ale jego stan musi być zgodny z serwisówką. Ja wlewam przez korki,które są na górze każdej lagi, przypuszczam,że będziesz miał podobnie. :buttrock: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykcinek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Problem w tym, że nie posiadam serwisówki do mojej CRM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Poszperam troche Edytowane 29 Grudnia 2011 przez zikowski Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykcinek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Będę bardzo wdzięczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jak jeździsz w terenie to do amorka wlej olej 5w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykcinek Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Niestety rodzaj oleju to moje najmniejsze zmartwienie. Ale dzięki za radę, bo byłem bliski kupna 10W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Poszperam trocheNiestety nie pomogę.Mam manuale,ale do ćwiartek z tamtych lat. Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykcinek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 W sumie to to już udało mi się dowiedzieć ile mam wlać tego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz164 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Oleju to tka pewnie z 300ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 To napisz kolego dla potomych ile wlać Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykcinek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Z tego co wyczytałem w serwisówce to do lag w Hondzie CRm 125 potrzeba wlać 470 ml oleju a mierząc od krawędzi lagi do lustra oleju ma być 155 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi