Zino R Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Proszę o poradę w tym temacie.Miałem zamiar poeksperymentować z wydechem w moim pizdziku,ze względu na to,że niebawem się rozleci[tłumik].Pojawia się tu problem gdyż:Z nie wiadomych przyczyn po zdjęciu nogi z gazu i wciśnięciu sprzęgła, obroty na chwile idą w górę i dopiero spadają.Nigdy nie miałem auta z takim motorem[1.4 16v],i nie wiem czy ten typ tak ma,czy coś można z tym uczynić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 fajne by było gdybyś napisał co robiłeś z tym tłumikiem w ramach tych eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zino R Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) fajne by było gdybyś napisał co robiłeś z tym tłumikiem w ramach tych eksperymentówJeszcze nic-bo chyba nie ma sensu przy takim opadaniu obrotów.Chodzi o to że to słychać,jak bym nie zdejmował nogi z gazu przy redukcji.A co będzie przy głośnym wydechu Edytowane 23 Grudnia 2011 przez zino cbrf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) zacznij od przeczyszczenia silnika krokowego po za tym wklep w google " opel 24 " Edytowane 23 Grudnia 2011 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 kup na allegro kabel do diagnozy twojego samochodu (podejrzewam że za ten rocznik to koszt około 50 może 80 zł ) i będziesz dużo więcej wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Miałem identyczna przypadłość w Corsie. Czyszczenie krokowego. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekOzzy Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 ... lub też mechanizmu przepustnicy, może się zawieszać po tylu latach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Z nie wiadomych przyczyn po zdjęciu nogi z gazu i wciśnięciu sprzęgła, obroty na chwile idą w górę i dopiero spadająA pamiętasz, jak radziliśmy kupić Hondę Civic? :icon_mrgreen: Ja bym zupełnie na początek przed rozkręceniem czegokolwiek sprawdził, czy mechanizm przepustnicy pracuje gładko - otwórz maskę i zobacz, czy nie przycina Ci się linka pedału przyspieszenia albo nie ma jakiegoś punktu oporu na dźwigni sterującej przepustnicą. Miałem dokładnie taki "problem" w Peżocie 306, wystarczyło WD40 i temat rozwiązany. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zino R Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 O dopiero kupiona i już się popsuła. Nie nazwał bym tego awarią-aczkolwiek mnie to troszku podkurwia.Linka i mechanizm przepustnicy działa ok,czyli krokowiec. Już nawet zakupiłem -tani jak barszcz,więc nie będę się pierdolił z czyszczeniem.Gostek w sklepie coś wspomniał o nieszczelności,która może być powodem takiego zachowania motoru-gdzie ową nieszczelność zlokalizować? Wcale nie żałuje,że kupiłem pizdzika-bardzo go polubiłem.Wielkie Dzięki za cenne rady i życzę ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 gdzie ową nieszczelność zlokalizować? użyj samostartu przy przepustnicy jedyny problem może być z osadem olejowym z odmy. Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi