orzech1986 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) jako że nie znam się na tym ani odrobinę może będzie mi mógł ktoś udzielić jakichś porad, kupiłem jakiś rok temu zestaw Hertz DSK165, dwa niskotonowe głośniki + dwa tweetery i do tego zwrotnice, i teraz pytanie, bo tweetery są straszne w tym zestawie, metaliczne i drażniące, czy mogę pod te zwrotnice podpiąć inne teweetery? Coś mi kiedyś gość w jakimś sklepie z car audio tłumaczył ze nie bo to pod hertza przygotowane jest, a czy jak kupie tweetery z zwrotnicami to nie będzie to przeszkadzało jak je na jednym kablu podepnę z niskotonowkami ze zwrotnicami hertza? btw. może ktoś polecić jakieś tweetery? Edytowane 10 Grudnia 2011 przez orzech1986 Cytuj Yamaha RD 250 LC '82 - byłaPannonia T1 '64- jest, w remoncieKawasaki LTD 450 '85 - byłaSuzuki VL800 VOLUSIA 04 - byłaYamaha XV1700 WARRIOR '06- JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 wygłusz drzwi,zamontuj dobre przewodydo tego wzmacniacz i poprawne strojenie btw takie głośniki trzeba "wygrzać" od razu nie będą grały na swoje możliwości.na samym radiu nic nie zrobisz, nie wiem jaki masz model ale te 50W na kanał trzeba dać co najmniej, w radiu masz max 17-18W :rolleyes: u siebie montowałem helixy, po 1 roku jak się dobrze rozruszały wywaliłem suba Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Możesz wymienić gwizdki ale czy to coś da to ciężko powiedzieć.. dużą rolę odgrywa radio i jakość nagrań no i miejsce mocowania gwizdków. Słuchałem już ich zestawów i grały całkiem przyzwoicie także przyjrzyj się reszcie gratów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech1986 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 wszystko oprócz gwizdków gra dobrze, wiem że ludzie bardzo narzekali na gwizdki z tego zestaw, testowane już na dwóch radiach, jakimś starym panasonicu ze zmieniarka i teraz na sony xplod jest to samo. Nie jestem jakimś audiofilem ale te gwizdki ewidentnie mnie irytują ;) Cytuj Yamaha RD 250 LC '82 - byłaPannonia T1 '64- jest, w remoncieKawasaki LTD 450 '85 - byłaSuzuki VL800 VOLUSIA 04 - byłaYamaha XV1700 WARRIOR '06- JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 W takim razie wymiana jest najprostszą opcją. Ewentualnie jakiś wzmacniacz z korektorem, bo korektor w radiu niskiej klasy to wiadomo że taki półśrodek :)no chyba że jest coś nie tak ze zwrotnicami, osobiście miałem przyjemność słuchać nawet gwizdków bez zwrotnicy, to był dopiero hardkor :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Najprostszą opcją jest dołożenie dławika w zwrotnicy na tor wysokotonowy. Zacznij od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Najprostszą opcją jest dołożenie dławika w zwrotnicy na tor wysokotonowy. Zacznij od tego.A właśnie. Tylko z doborem może być problem. Na szczęście nie są drogie i można kupić kilka, albo do jakiegoś audio-magika podjedź i posprawdzaj na miejscu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 wszystko oprócz gwizdków gra dobrze, wiem że ludzie bardzo narzekali na gwizdki z tego zestaw, testowane już na dwóch radiach, jakimś starym panasonicu ze zmieniarka i teraz na sony xplod jest to samo. Nie jestem jakimś audiofilem ale te gwizdki ewidentnie mnie irytują ;) to zmień na helixa db 62.1 wzmacniacz obowiązkowo bardziej preferuję muzykę z wykorzystanie średnich i wysokich tonów, jestem zadowolony Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Mam porównanie Hertz DSK i Helix db 62.1, hertz dużo lepiej przenosi niższe pasmo, natomiast syki dla mnie to porażka. Helix nie potrafi zagrać basem nawet bez zwrotnicy, za to ma dobre gwizdki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 bo helix jest na gumowej membranie i potrzebuje dobrego kopa Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech1986 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Jeśli to pytanie do mnie... to zupełnie nie wiem o co chodzi :D Wyjaśnij... Cytuj Yamaha RD 250 LC '82 - byłaPannonia T1 '64- jest, w remoncieKawasaki LTD 450 '85 - byłaSuzuki VL800 VOLUSIA 04 - byłaYamaha XV1700 WARRIOR '06- JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modek Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Helix nie potrafi zagrać basem nawet bez zwrotnicy, za to ma dobre gwizdki. co to znaczy: nawet bez ?cały internet pełen jest wiedzy wszelakiej i na temat audio też.nie zwrotnica tylko filtry Cytuj http://www.bikepics.com/members/modek/w sprawie pochówku, to zaczynam mieć zdanie zbliżone do koncepcji qurim`aa być może nawet zacznę chodzić z gołą dupą, żeby mogli całować za życiahttp://rpmauto.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech1986 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 yyy nie no bez przesady, nie jestem audiofilem, kasą też nie szastam, wysoko tonowe w desce rozdzielczej do góry, nisko tonowe w drzwiach, z czasem może jakąś mala tube, aczkolwiek nie zależy mi na tym, jeszcze jakieś głośniki średnio tonowe do tylu w fabrycznej półce... żeby to jakoś uciągnąć planuje jakiś wzmacniacz i koniec, na razie walczę z piszczącymi gwizdkami i próbuje się dowiedzieć co wybrać żeby nie próbować metodą prób i błędów :P Cytuj Yamaha RD 250 LC '82 - byłaPannonia T1 '64- jest, w remoncieKawasaki LTD 450 '85 - byłaSuzuki VL800 VOLUSIA 04 - byłaYamaha XV1700 WARRIOR '06- JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 zrób sam przód tip top z wygłuszeniem drzwi i będziesz zadowolony tysiaka to musisz na to poświęcić, tak to nie ma sensu kombinować tylko blaupunkta wstawić i niech gra Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 W tylnych drzwiach głośniki z tonami średnimi, zasilone z radia Alpine. ciekawe jak duży wkład mają w "budowanie sceny" :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Cytuj http://www.bikepics.com/members/modek/w sprawie pochówku, to zaczynam mieć zdanie zbliżone do koncepcji qurim`aa być może nawet zacznę chodzić z gołą dupą, żeby mogli całować za życiahttp://rpmauto.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi