Gość yeuop Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Wyciagam niedawno akumulator z motocykla, wkladam, chce go zamontowac i kicha - na tych blaszkach, do ktorych sie wkreca srubki, sie zerwaly gwinty. Chyba z papieru byly.No i pytanie - czym to "naprawic", zebym jakiegos druciarstwa nie robil?Jak sie spieszylem i nie mialem czasu z tym cos sensownego zrobic, to to pokleilem tasma i bylo dobrze. Ostatnio tam dalem doslownie gumke od majtek, tez trzymalo. Ale czy jest jakis sensowny sposob, zeby to nie bylo druciarstwo? PS: Guma do zucia odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 nagwintuj większe fi i gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 nowy gwint zrobić i po sprawie :) Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 chyba nie da rady nagwintowac wieksze, bo musialbym tez naciac te blaszane kolka, ktore sa miedzy blaszkami i srubkami.. a tam nie ma z czego zwiekszac dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 wiesz co sprawdz czy te blaszki tez bedziesz musiał rozwiercać, u mnie w varcie jest na nich całkiem spory luz i dałoby się spokojnie wieksze fi wcisnąć, a jak nie jedynie lekko szlifnąc otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja miałem podobnie. Wrzuciłem malutką nakrętkę pod spód, a kleme przykręciłem na śrubie. Nakrętka ładnie się klinuje i można łatwo przykręcić klemę ;) Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Tak jak wyżej... robiłem tak kilka razy. Bierzesz śrubkę z odpowiednim gwintem i dajesz w środek zamiast tej blaszki. Jak śrubka jest za duża to zeszlifuj ją trochę. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 o super, dzieki za pomysl z ta nakretka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Tak jak wyżej... robiłem tak kilka razy. Bierzesz śrubkę z odpowiednim gwintem i dajesz w środek zamiast tej blaszki. Jak śrubka jest za duża to zeszlifuj ją trochę. dokładnie małą nakrętke zamiast tej podkładki lub udaj się do jakiegokolwiek serwisu motocyklowego i poproś o coś takiego , u mnie było tych blaszek na kilogramy Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi