T D Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 hej, planuję w przyszłym roku spełnić swoje odwieczne marzenie i polecieć do USA by pojeździć trochę po tym ogromnym kraju. decyzję na tak podjąłem po kontakcie z tym kolegą: http://jarekspychala.com/36-Harleyem_po_Stanach byłem już w konsulacie i czekam na wizę :icon_biggrin: będę wdzięczny za wszelkie sugestie/rady/porady/ostrzeżenia itp. na razie głęboko zastanawiam się nad skorzystaniem z tej ekipy: http://wyprawy-motocyklowe.pl/ może ktoś coś skomentuje/zna ich itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 hej,na razie głęboko zastanawiam się nad skorzystaniem z tej ekipy: http://wyprawy-motocyklowe.pl/ może ktoś coś skomentuje/zna ich itp.? http://podrozemotocyklowe.wordpress.com/Tych znam i polecam :buttrock: :notworthy: :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry883 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Fajna sprawa, podróż po USA. Sam chcę się wybrać na taką może za 2-3 lata. Rozmawiałem nawet z ludźmi z HOG Chapter Wrocław, organizują tego typu rajdy po Stanach. Trochę to drogie, no i trzeba mieć więcej doświadczenia motocyklowego na taką jazdą (wiadomo: i jazda w grupie i spory kilometraż) niż na przejażdżki po Polsce, ale podobno warto. Cytuj 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Poszukaj w internecie, polskich klubów motocyklowych w stanach. W samym Chicago jest ich kilka. Zawsze w sezonie, jakaś grupka, gdzieś tam po stanach lata. Możesz się podłączyć. Są też w stanach, polskie biura turystyczne. Może masz tam kogoś, kolegę, rodzinę. Możesz ich popytać o co tylko zechcesz. Na pewno Ci pomogą. Ja w ten sposób, przejechałem stany w wzdłuż i wszerz. O małych, kilkudniowych wypadach nie wspomnę. Miałem tam kolegę który zorganizował dla nas dużo wycieczek, Ostatnią, zorganizowałem sam, ponieważ kolega zmienił kontynent. (pewnie za dwa lata, go odwiedzę:icon_biggrin:).Nie jest to trudne, a w porównaniu do specjalistów organizujących te wyprawy z Polski, niczym się nie różni, poza ceną. Oni w większości właśnie korzystają z pomocy klubów i biur podróży w stanach. Do tego naliczają sobie 200% i wszystko hula. Pozostaje tylko kwestia biletu lotniczego. Ale i to idzie przeskoczyć i kupić bilet za małe pieniądze.Jeżeli chcesz jakiś bliższych info to pisz na PW, chętnie się podzielę doświadczeniem i wiedzą z takich wojaży.P.S. Majkel, teraz dopiero skojarzyłem, Franek, to Twój brat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Powinieneś się odezwać do forumowego Franka z DOC'u, chyba dwa razy organizowali wyprawę przez USA, pewnie wiele w temacie będzie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 P.S. Majkel, teraz dopiero skojarzyłem, Franek, to Twój brat? Tak :buttrock: :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T D Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Powinieneś się odezwać do forumowego Franka z DOC'u, chyba dwa razy organizowali wyprawę przez USA, pewnie wiele w temacie będzie wiedział. bardzo dziękuję, już mam z nim kontakt i z kilkoma innymi organizatorami, niestety budżet 20 tys. za 2-tygodniową wycieczkę, to nie na moją kieszeń na dziś. Myślałem tak max 8-10 tys. Dzięki wszystkim za pomoc :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 niestety budżet 20 tys. za 2-tygodniową wycieczkę, to nie na moją kieszeń na dziś. Myślałem tak max 8-10 tys. Taniej nie znajdziesz :icon_rolleyes: Bilety lotnicze kolo 3000, wynajem motocykla w USA tez ze 4000, hotele, zarcie, paliwo ... a gdzie kasa dla organizatora ? :icon_mrgreen: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry883 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 20k? :O Też spodziewałbym się taniej. Ale jednak poważna wycieczka. Cóż, zbierać, zbierać a w międzyczasie może wyjdzie coś tańszego (np. bez organizatora, za to w zebranej ekipie). Pzdr. Cytuj 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Taniej nie znajdziesz :icon_rolleyes: Bilety lotnicze kolo 3000, wynajem motocykla w USA tez ze 4000, hotele, zarcie, paliwo ... a gdzie kasa dla organizatora ? :icon_mrgreen: Ubezpieczenie.A także, przy wynajęciu motocykla kaucja 3,000$, zablokowane na karcie kredytowej. Jak mam limit 8tys. zł, to nawet nie starcza na kaucję. Że nie wspomnę o innych wydatkach. Debetowa "potrafi' nie zadziałać.Kurde ... wszystko pod górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ubezpieczenie.A także, przy wynajęciu motocykla kaucja 3,000$, zablokowane na karcie kredytowej. Masz racje, ale ta kaucje to blokuja organizatorowi na jego karcie a nie kazdemu z osobna.Nie kazdy jak piszesz ma taki limit :banghead: 20k? :O Też spodziewałbym się taniej. Ale jednak poważna wycieczka. Jakbys jechal sam to po kosztach moze wyniesie Cie z 16-17, ale ...Jak robi to organizator to rezerwuje wczesniej hotele, zapewnia atrakcje, planuje trase, dba o Ciebie a Ty tylko korzystasz. To musi kosztowac bo nie robia tego za darmo :icon_mrgreen: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Masz racje, ale ta kaucje to blokuja organizatorowi na jego karcie a nie kazdemu z osobna.Nie kazdy jak piszesz ma taki limit :banghead: Jakbys jechal sam to po kosztach moze wyniesie Cie z 16-17, ale ...Jak robi to organizator to rezerwuje wczesniej hotele, zapewnia atrakcje, planuje trase, dba o Ciebie a Ty tylko korzystasz. To musi kosztowac bo nie robia tego za darmo :icon_mrgreen: Wiem, tylko biedaki na własnym.Kolega zarabia część tego co ja, a limit ma wyższy. Tyle że on bierze pensję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Kredyty, limity, ubezpieczenia, i inne pieprzenia, olać Stany , niech żyje Basen Morza Śródziemnego i Czarnego, ostatnio otwarto granice Rusko Gruzińską koło Kazbegi !! Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamba Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ubezpieczenie.A także, przy wynajęciu motocykla kaucja 3,000$, zablokowane na karcie kredytowej. Jak mam limit 8tys. zł, to nawet nie starcza na kaucję. Że nie wspomnę o innych wydatkach. Debetowa "potrafi' nie zadziałać.Kurde ... wszystko pod górkę. W styczniu wypożyczałem w Kaliforni w Eaglerider Dyna Low, blokowali 1000$ nie miałem takiego limitu to część zostawiłem w gotówce... Debetowa nie działa- testowałem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry883 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 W styczniu wypożyczałem w Kaliforni w Eaglerider Dyna Low, blokowali 1000$ nie miałem takiego limitu to część zostawiłem w gotówce... Debetowa nie działa- testowałem:D O, to nieźle już. A jak wygląda sprawa z wizą? Bo bilety jedno, a prawo wjazdu? Turystyczna pewnie wystarcza? Nie orientuję się, stąd pytanie. Mam rodzinę w Chicago, może tą stroną Może pod jakiś ichniejszy klub się podłączyć, to nie takie głupie, choć mi marzy się przejazd całą Route 66 :buttrock: Cytuj 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi