grubyg Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) AUC, zaszla niestety pomylka, przegladajac forum "Cruiser/Chopper" nie zastanawiajac sie zbytnio, po przeczytani kilku tematow kliknalem zaloz temat, nie zauwazylem ze robie temat w zlym dziale. przepraszm za moja glupote i prosze moderatora o przeniesienie tematu do odpowiedniego dzialu.Dziekuje :) Witam,nie bd sie rozpisywal, 120/130 kg wagi, 190, jazda praca-dom / wycieczki typem 400km / raz na rok czyli bardzo rzadko 1,000 km do polski z plecaczkiem.do wyboru - Yamaha tdm 850 lub Yamaha super tenere.na moto mam o kolo 7/8 tys nie liczac zadnych oplat.prosze o nie podawanie linkow a tylko wypowiedzi:- ktory z nich bd lepszy typem komfortu jazdy- ktory z nich bd bardziej 'pode mnie' abym nie wygladal jak na psie (chociaz sa one duze nawet dla mnie powinno wystarczyc miejsca :))i to tyle, tak jak mowilem jazda praca dom, odleglosc.. hmmm z 10 km, ale znajac mnie 30 bo bd jechal do okola :) czasem wycieczka z dziewczyna (razem okolo 190kg wagi) na jakies 200km, raz do roku lub dwa razy wieczieczka do polski, odleglosc - okolo 1000km. prosilbym o odp :) bralem tez pod uwaga fazer 600 ale nie wiem jak to z nim bd pod moja wage, kumpel mial objechal nim pol swiata wiec to juz cos dla mnie znaczy :) ogolnie mowiono mi abym nie celowal w pojemnosci 600 ze wzgl na wage, jak i wzrost. pozdrawiam :) Edytowane 17 Listopada 2011 przez grubyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 nie bd sie rozpisywal, 120/130 kg wagi, 190, jazda praca-dom / wycieczki typem 400km / raz na rok czyli bardzo rzadko 1,000 km do polski z plecaczkiem.do wyboru - Yamaha tdm 850 lub Yamaha super tenere. TDM850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yze750 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 TDM jak nie zamierzasz zjeżdzać z asfaltu. XTZ jest dla tych, którzy preferują też szutry, trochę niezacieżkiego terenu (choć niektórzy usilnie robią z tego wyczynowe enduro), wyjazdy w mniej cywlizowane kraje. Cytuj --== XtzParts.com - części do XTZ 660, XTZ 750, TDM 850, TRX 850, TDM 900 ==-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 jak na 13-to latka jesteś nieźle zbudowany. zła wiadomość jest taka, że uprawnień do prowadzenia motoykla nie otrzymuje się po osiągnięciu wymaganego wzrostu, a... wieku :icon_mrgreen: w temacie: nie lubię odpowiadać na takie pytania, ponieważ a/ porównujesz motocykle o odmiennym przeznaczeniu, ograniczając wybór tylko do nich b/ nie napisałeś słowa o swojej praktyce na moto, a to umiejętności - nie waga - decydują w zasadniczej mierze o wyborzerzekłbym, że jeśli ciągnie Cię poza asfalt, albo potrzebny Ci motocykl większy gabarytowo dla lepszego samopoczucia, a nie masz żadnego doświadczenia w jeździe - to żaden z wymienionych. raczej proponowałbym kle500/ xlv600/ 650. przy czym poza asfalt oznacza w tym przypadku co najwyżej drogi szutrowe generalnie zapewne będziesz kolejnym, który się na mnie obruszy, ale Twoje pytanie brzmi jakbyś w zasadzie na motocyklu może i siedział, ale z pewnością nie jeździł. w takim przypadku porady typu 600 za mała, albo gadka o wyglądaniu jak na psie prowadzą do zakupu nieadekwatnego do umiejętności, za to wysoce ryzykownego na drodze. nie będę chłopa większego i cięższego od siebie przekonywał do gieesa pińcet, ale są naprawdę lepsze możliwości wyboru motocykla do nauki jazdy niż podanejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 a co do fazera 600 to nie jest taki mały i osiagowo przewyzsza tdm, ale za to tdm ma wiekszy moment obrotowy ktory jest znacznie nizej w tdm, ma dwa gary to tez już jest inna kultura pracy, w necie to suche dane, idz przejedz sie, mowisz ze kolega ma fazera 600 zobacz na nim,a potem szukaj do porowniania tdm i co Ci jeszcze wpadnie w łapy, sam szukałem tdm'ki a kupiłem fazera :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi