Katsumoto Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Ostatnio miałem awarie w skrzyni, winowajca była sprężyna która rozwaliła jedna z zębatek a ta następnie uszkodziła zębatkę na wale i koszu sprzęgłowym, wymieniłem sprężynę i te dwie zębatki ale nie wymieniłem kosza bo uszczerbienie było minimalne, ale widoczne i cena kosza jaka mechanik mi powiedział była lekko zaporowa - 700 zł. Po złożeniu wszystkiego do kupy kosz wydaje dźwięk regularnego zgrzytu i teraz pytanie. Czy to wszystko ma prawo bytu z takim koszem, czy lepiej jak najszybciej ten kosz wymienić na nowy czy może poszukać na allegro używki? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 szukaj używki i nie odpalaj więcej tego silnika bo szkoda łożysk na wale i pod koszem Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Do KTM'a EXC 200 z 2004 podjedzie kosz od 125 czy 250 SX/EXC? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 od 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) Mam możliwość kupna kosza za 200 zl ale ma uszkodzona inna zębatkę, czy przenitowanie tej która mi potrzeba jest możliwe i jak będzie się to miało do trwałości po ponownym przynitowaniu do mojego kosza kosz jest od sx 200 Edytowane 21 Października 2011 przez Katsumoto Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Nie ma takiej możliwości, te dwie zębatki to jeden element. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi