Lukasz25 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Witam założyłem własnie stalowe przekładki sprzegła mam tez na warsztacie aluminiowe które lepiej załozyc na tych stalowych słychac głośne klepanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dziwne pytanie. Załóż po prostu te które są dedykowane dla Twojego motocykla. Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dziwne pytanie. Załóż po prostu te które są dedykowane dla Twojego motocykla. A co jeśli i takie i takie są dedykowane to jego moto ? A co do pytania , stal lepsza będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A co jeśli i takie i takie są dedykowane to jego moto ? A co do pytania , stal lepsza będzie to teraz powinieneś jeszcze uzupełnić posta i napisać dlaczego w/g Ciebie stalowe są lepsze?A ja się zastanawiam po co ktoś wpadł na pomysł produkowania przekładek aluminiowych jeżeli inni mają stalowe? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 wydaje misię również , że stalowe bardziej się nadają do tego zadania , ale musisz sprawdzić dokładnie w serwisówkach bo dziwne mi sie wydaję żeby można było oba typy założyć. Przeciez to inna waga takiego kosza więc bezwładnośc mniejsza. Tak jak kolega Piotr napisał trzeba ustalić po co producent wprowadził takie cudo. Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz25 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Najpierw założyłem stalowe.Kosz ma małe rowki w miejscach gdzie przekładki udezają.Odpaliłem i straszne klepanie na małych obrotach, Po dodaniu gazu nic... zmieniłem na alu z myslą ze lżejsze to klepanie ucichnie ale nic nie pomogło na małych obrotach tak samo mysle ze to przez to ze kosz ma wyrobione te małe rowki i tarcze razem z przekładkami obracaja się delikatnie w koszu i na wolnych obrotach jak wał przyspiesz po pełnym obrocie w Gmp to slychac klepniecie.(Tak ja mysle)Bo na wyzszych obrotach nic.Aluminiowe szybciej się ścierają ale sa lzejsze i pewnie ma to tez wpływ na moc i zywotność kosza sprzegłowego pozatym sa drozsze.A stalowe wiele wytrzymalsze ale mysle ze szybciej kosz załatwia czyli spowodują wyrobienie tych rowków i deikatnie mogą osłabić silnik bo ciężkie no i z reguły stal tańsza od alu.A wy jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oldboxer Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Stalowe są lepsze ponieważ zwiększają ciężar kosza sprzęgłowego przez co zwiększasz moment silnika. Stal jest także wytrzymalsza. Aluminiowe odciążają Ci cały układ, zwiększając obroty, ale się na pewno szybciej zużyją. Po za tym napisz jaki motocykl? Jak Ci klepiąstalowy przekładkki to masz luzy na kłach w koszu lub kołakach. zależnie co tam masz. Aluminiowie mogą mnie klepać z prostego powodu,że są lżejsze i mają mniejszą bezwładnośc. Cytuj oldboxer.pl Renowacje Radzieckich Boxerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz25 Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Honda cr250 1996 rok założyłem aluminiowe pojeżdże na nich az się wytra i wtedy założe nowe tarcze i przekładki stalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi