Jump to content

Wymiana oleju w lagach V-Rod

Recommended Posts

Koledzy - powiedzcie mi jaki olej zalać do przednich lag - w instrukcji jest to Typ E - ale jaką ma on specyfikacje 5W,10W,15W czy 20W. Czy trzeba mieć jakieś specjalne narzędzia do wymiany - w instrukcji pokazali jakąś pompkę ale po grzyba ona jest to nie mam pojęcia. podpowie ktoś rzeczowo jaqk się do tego zabrać.

Dzięki

Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....?

Niech głodni zjedzą bezrobotnych

Tak, Typ E, koniecznie z logo MoCo na butelce, co by więcej hajsu w kieszeń im wpadło. :icon_evil:

Olej możesz wlać taki jaki lubisz, jaki potrzebujesz. Standard to 10W, 15W trochę "twardszy" i 20W całkiem twardy. 5W to zawieszenie typu "miękka szmata" więc od razu odradzam. Zależy jaki typ tłumienia wolisz, wybór masz między 10W a 15W, 20W odradzam.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Jak dla mnie jest idealny 15W przy moich słusznych 102kg przednie lagi pracują do 80% skoku za to tył mam nierozbieralny i musze coś z tym zrobić bo dobija na każdej napotkanej dziurze

wygoogluj filmik jak zmienić olej w lagach

Edited by C z e j e n

HD Type E = Fork Oil 10wt (Type E™)

HD Type B = Fork Oil 15wt (Type B™)

HD Type H/D = Fork Oil 20wt (Type H/D™)

ja wlałem u siebie motul 10W i jest duzo lepiej, a był niby taki sam. ta pompka to pewnie miarka - trzeba wlać odpowiednią ilość. lepiej mieć kogoś do pomocy - nie wiem czy korki nie wyskoczą.

Wszystko już wiem - zalałem IPON 15W - jeżeli chodzi o ilośc oleju to trza kupić 2 litry - nie spodziewałem się że aż tyle wejdzie ( poprzednio miałem VTX 1800 i tam litr wystarczał bez problemu ). Do jednej lagi wchodzi prawie 0,7 litra - olej nalany do 50 mm od brzegu lagi na wsuniętej ladze.

Tłumienie jest o niebo lepsze od orginalnego oleju ;-)

Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....?

Niech głodni zjedzą bezrobotnych