tmsa Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Wybieram się z kolegami wiosną na wypad moto w Pireneje, ale nie bardzo nam się chce popychać na moto do np. Nicei, poradźcie jak transportować najekonomiczniej 4 moto, moja koncepcja na razie to opel vivaro z przyczepką typu platforma i mocowanie pasami. Podzielcie się doświadczeniami i ewentualnie poradźcie inne warianty.Zapraszam do konstruktywnej dyskusji. Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabeł Piszczałka Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 a może jakaś spedycja ? masz tu relacje z przygotowań do wyprawy po afryce i Oni właśnie w skrzynie i do samolotu :flesje: http://www.scigacz.pl/Motocyklem,przez,Afryke,2009,koncowe,odliczanie,przed,wyjazdem,10657.html Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Właśnie wróciłem z Pirenejów m.in. Twoja koncepcja wydaje się słuszna, tylko czy Opel oprócz 4 pasażerów zabierze jeszcze 1 czy 2 motocykle? My jechaliśmy pickupem plus przyczepka. Odradzam pokonywanie Pirenejów z przyczepka bocznymi (tańszymi) drogami Trochę więcej, również o podróży autem, tutaj: Aragonia - opis wyprawy Mógłbyś cos więcej napisac o tym Vivaro, własnie rozpatruję wymiane pickupa na Vivaro lub którego z bliżniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rack Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Jak jeździć to na całego ;) dla mnie to zero wyczynu dojechać większość drogi na 4kołach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Jak jeździć to na całego ;) dla mnie to zero wyczynu dojechać większość drogi na 4kołach ;) Bo masz 16 lat. Może dlatego.O wyczynach lepiej milcz, jeśli nie masz sam czym się pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Właśnie wróciłem z Pirenejów m.in. Twoja koncepcja wydaje się słuszna, tylko czy Opel oprócz 4 pasażerów zabierze jeszcze 1 czy 2 motocykle?My jechaliśmy pickupem plus przyczepka. Odradzam pokonywanie Pirenejów z przyczepka bocznymi (tańszymi) drogamiTrochę więcej, również o podróży autem, tutaj:Aragonia - opis wyprawyMógłbyś cos więcej napisac o tym Vivaro, własnie rozpatruję wymiane pickupa na Vivaro lub którego z bliżniaków. Opelek nie jest mój, tylko kumpla i do środka chcemy tylko bagaże i bikerów wrzucić, kumpel swoją GS'ke próbował wrzucić i mu kilka cm brakło, kombinuje żeby moto cztery sztuki na platformę wsadzić. Co do spedycji to za mały dystans, żeby do samolotu czy inaczej - drogo wychodzi w kosztach, a chodzi o drogę tam i z powrotem! Kolego Rack, Zbycho ma racje, ja nie mam nielimitowanego czasu wolnego i wole po Pirenejach popomykac dzień z winkiem na plaży ..... jak dorośniesz zrozumiesz :) Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rack Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 To że mam 16 lat nie wyklucza mnie z tego żeby mieć swoje zdanie, tak sądzę, nie jesteście tego w stanie zmienić i milczeć raczej nie mam zamiaru. Rozumiem, jeśli chodzi o fun z jazdy to jak najbardziej, ale jeśli chodzi o wyczyn na motocyklu to raczej większy byłby gdybyś dojechał na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ra_ Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Rozumiem, jeśli chodzi o fun z jazdy to jak najbardziej, ale jeśli chodzi o wyczyn na motocyklu to raczej większy byłby gdybyś dojechał na kołach. Nikt tu wcześniej nie wspominał o żadnym wyczynie, tylko o przewiezieniu motocykli. Ty zacząłeś. Od pewnego wieku nie ma się już potrzeby udowadniania wszystkim, jakim się jest boskim. ;) Cytuj Wysyłane z mojego PCta za pomocą klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Bardzo fajna dyskusja tylko trochę off-topowa!!Mam pytanie, czy ktoś używał systemu Moto Cinch wygląda sensownie ? Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Bardzo fajna dyskusja tylko trochę off-topowa!!Mam pytanie, czy ktoś używał systemu Moto Cinch wygląda sensownie ? Super patent, nie bawisz się w naciągnięcia żadnych pasów ustawianie itp. Po prostu stawiasz moto , zapinasz i heja jazda do celu. Tylko lepiej wystrugać coś takiego samemu o wiele mniejszym kosztem niż koszt ponad 7 stów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Super patent, nie bawisz się w naciągnięcia żadnych pasów ustawianie itp. Po prostu stawiasz moto , zapinasz i heja jazda do celu. Tylko lepiej wystrugać coś takiego samemu o wiele mniejszym kosztem niż koszt ponad 7 stówŁatwo powiedzieć, "zrób samemu", może ktoś sie podejmie zmontowania czegoś podobnego, potrzebuje cztery takie zestawy :banghead: Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Brak dokładnych zdjęć.Na moje oko ... NIE.Nie wygląda mi to nazbyt solidnie. Dwa, nie widzę różnicy w mocowaniu pasami.Trzy, do małego busa i tak nie wejdą Ci cztery bajki plus ( co najmniej ) czworo ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 (edytowane) Łatwo powiedzieć, "zrób samemu", może ktoś sie podejmie zmontowania czegoś podobnego, potrzebuje cztery takie zestawy :banghead: Pierwszy lepszy ślusasz u którego sie pytałem w moim mieście powiedział, że podjął by się zrobienia takich mocowań na dwa moto za ok 250 zł (akurat będe takie coś kombinował do przyczepki, bo męczące są pasy) jedynie co to trzeba dać wymiary i "baze" Co do wytrzymałości to w "ekipie" mam 2 busy z mocowaniem ale moto chincz i narzekań nie ma, zato same plusy. Montaż motocykla zajmuje minute , a nie 10 Zbycho nie wiem jakie masz doświadczenie przy transporcie moto, ale różnica jest kolosalna, pas musisz dobrze poprowadzić, zaczepić o motocykl i środek transportu oraz odpowiednio ściągnąć pas. Przy tego typu mocowaniu, poprostu ustawiasz w opdowiednim miejscu motocykl, zapinasz mocowanie o podnóżki, zabezpieczasz i tyle Edytowane 14 Października 2011 przez bananek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 dla nich bananek transport szosowego motocykla na przyczepce odbywa się raz na ruski rok, mieliby crossowki to by zrozumieli o co chodzi, sam używam jednego pasa do mocowania moto ale robię to na tyle rzadko ze nie potrzebuje innego patentu, zwłaszcza ze przyczepkę mam zwykłą a nie do transportu moto Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Finalnie do transportu "raz na ruski rok" to chyba pasy beda najlepsze i niedrogie.Bananek jak bedziesz miał gotowe to podeślij na Forum jakąś fotkę. Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi