navaho Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Było to w niedzielę na Banskiej w Słowacji. Na jednym z niezliczonych tam zakrętów - trzy motocykle zaliczyły spotkanie z matką ziemią. Wydaje się nam, że olej na drodze to jakaś plama, placek czy inne dziadostwo. Tymczasem na tym feralnym, prawym! zakręcie, olej miał postać smugi szerokości max 5 cm i długosci ok 2m. Jechałem 10m za kolegą,który jechał bladym i miał to "szczęście" złapać uślizg przodu na tym gównie. Przeleciał przez lewy pas i zaparkował w słowackim nissanie, którym przyjechała dziewczyna do gościa,który pół godziny wcześnie tak samo wyleciał na tym zakręcie. Ja zdążyłem ominąć olej zaparkowałem sprzęta i pytam Piotra Nr1 "co ty ku..wa hamujesz w zakręcie w pełnym złożeniu" on: "jakie hamowanie po prostu puścił przód". Poszedłem sprawdzić co jest na tym asfalcie (z wysokości motocykla nie było widać niczego niepokojącego) i wtedy wyszło szydło z worka. W czasie tych oględzin słyszę nadjeżdżające kolejne montogi, macham więc aby hamowali.Gdzie tam, dwa przeszły, trzeci (kolega Piotr nr2 na R1) - powtórzył ewolucję i znalazł się w żwirze.Dodam, że ten zakręt przejechaliśmy wcześniej co najmniej 5-10 razy i nic się nie działo.Straty w ludziach - 0Straty w sprzętach - 3 - cebra i erłan - owiewki, suzuki słowaka - owiewki i bak.Daje to wszystko do myślenia, jak tu jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Daje to wszystko do myślenia, jak tu jeździć? Nie w pełnych złożeniach na drdze :). Tak poważniej to nie ma rady. NAwet gdyby ktoś się nie składał za bardzo i przejechał przez to, to i tak pewnie by wyleciał. Tak jak mówisz było to któreś kołko, nic nie zauważyliście. Tak bywa, taka karma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Nie w pełnych złożeniach na drodze :). ... :icon_exclaim: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Ja ostatnio w garażu miałem okazję się przekonać jak to jest na oleju. Nie jakaś tam plamka czy smuga ale cała kostka brukowa po lewej stronie jaka tam jest była upaćkana w oleju. Tutaj warto uprzedzić. Jest to garaż podziemny Praktikera na Alei Krakowskiej 61. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 No cóż, bywa... Na polskich drogach w dobie budów i remontów bardziej trzeba uważać na piasek :blush: .Dobrze, że bez strat w ludziach, sprzętu szkoda, ale się naprawi :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi