MrSebas Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Witam. Jakieś 2 miesiące temu stałem się posiadaczem Daytony oficicialnie jest z 2009r i wszystko się zgadza malowanie owiewki itd odpowiaają rocznikowi 2009, motocykl ściągnołem z innego kraju ( tylko w polce w dowodzie jest wpisana data produkcji w innych krajach eu jest tylko data pierwszej rejestracji) na przeglądzie z vinu gość wyczytał że motocykl pochodzi z 2006r (10 znak vinu), kolejny niezależny diagnosta powiedział mi to samo, w papierach z pierwszego przeglądu wpisał mi rok produkcji 2006, lecz gdy kupywałem motocykl sprawdałem vin na stronie i wyszło mi że motocykl jest z 2009r a na dodatek triumph na każdej części nośnej (rama, stelaż i wahacz) ma wybite 6 cyfrowe ciągi liczb, które wg. mnie odpowadają dacie produkcji tych elementów bo wszystkie układają się w jakiś tam dzień listopada 2008. Jutro pójdę do UM żeby zarejestrować motocykl mam nadzieje że nie napotkają mnie żadne komplikacje, bo jeśli tak to co dalej?? Napewno nie zarejestruje motocykla na 2006 bo dostanę w dupe kilka tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Coś może być na rzeczy, masz tu na przykład:http://allegro.pl/triumph-daytona-675-piekne-moto-i1819878358.htmlmoto niby z 2010 roku, a ma lampy przedliftowe, a jak wiadomo lift był w 2009...Wynika z tego że to co najwyżej 2008 może być:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 gdy kupywałem motocykl sprawdałem vin na stronie i wyszło mi że motocykl jest z 2009r Na stronie również mogła być data pierwszej rejestracji. a na dodatek triumph na każdej części nośnej (rama, stelaż i wahacz) ma wybite 6 cyfrowe ciągi liczb, które wg. mnie odpowadają dacie produkcji tych elementów bo wszystkie układają się w jakiś tam dzień listopada 2008. Daj zdjęcie, ale to może być tzw. Datatag, który nie ma nic wspólnego z datą produkcji. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Coś może być na rzeczy, masz tu na przykład:http://allegro.pl/triumph-daytona-675-piekne-moto-i1819878358.htmlmoto niby z 2010 roku, a ma lampy przedliftowe, a jak wiadomo lift był w 2009...Wynika z tego że to co najwyżej 2008 może być:)Ten egzemplarz jest ewidentnie z przed 2009r, czasza, malowanie, itd Na stronie również mogła być data pierwszej rejestracji. Jak z Vinu można wyczytać datę piewszej rejestracji??Kolor, rok produkcji, moc, itd można wycztać, wszystkie dane katalogowe są zawarte w Vinie.A co do mego egzemplaża to nawet malowanie odpowiade 2009r. Niebawem zapodam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Sprowadzałeś moto z Niemiec? @EDITDodam jeszcze, że googlując w tej sprawie na necie 95% przypadków ma ten sam problem co Ty z pojazdami z Niemiec. Edytowane 18 Września 2011 przez rexar Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Motocykl kupiłem na litwie od handlarza, który sprowadził go z francji, gdzie była jego pierwsza rejestracja.Link do zdjęć https://picasaweb.google.com/116995655250700891921/TriumphZdjęcia tego ciągu cyfr na wachaczu nie zrobiłem, bo nie ma możliwości dojść tam aparatem, ale już wiadomo ocb. Edytowane 18 Września 2011 przez MrSebas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Sr ale u mnie Sorry, that page was not found. nie wiem jak u innych ;) Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Ten czarny jest ewidentnie poliftowy czyli 2009+, ale strasznie umęczony sądząc po fotach. Może to jest 2008 z plastikami liftowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Umęczony?? Motocykl jest po glebie, nie ma lewego ciężarka i ma kilka rys na owiewkach, ale żadna z nich nie jest pęknięta, jak go kupiłem był jeszcze na seryjnych oponach i miał 7 tyś przebiegu, czyli na dobrą sprawe dopiero co dotarty slnik, to gdzie on jest umęczony?? Edytowane 18 Września 2011 przez MrSebas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Wizualnie wygląda nienajlepiej. Skoro piszesz że na róznych elementach masz rok 2008, to jakim cudem skoro lift był w 2009?Mi się zdaje że rama jest z 2006, a reszta elementów z 2009. Cudów nie ma. Numer vin ma w sobie rok produkcji. Edytowane 18 Września 2011 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Jutro się okaże, zadzwonie do triumpha i wszystkiego się dowiem, na elementach konstrukcyjnych jest listopad 2008r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Może być wyprodukowany w roku 2008 ale rocznik modelowy 2009. Przecież najpierw muszą wyprodukować a dopiero później wstawić do salonu. Chyba nie myślicie, że cały motocykl produkują pierwszego stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Może być wyprodukowany w roku 2008 ale rocznik modelowy 2009. Przecież najpierw muszą wyprodukować a dopiero później wstawić do salonu. Chyba nie myślicie, że cały motocykl produkują pierwszego stycznia.Myślimy, że jak motor ma z vinu rocznik produkcji 2006, a plastiki wskazują na rocznik modelowy 2009, to coś jest nie w porządku. Albo rama jest z 2006 i wówczas to moto poskładane z dwóch, albo papiery są z 2006 i numer nabity na nowszy motor.Cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Dzwoniłem dzisiaj chyba do 6 salonów triumpha i z tego rozmawiałem z 1 naprawde ogarniętym gościem, ale nie bardzo miał czas i ma odezwać się jutro, ale dłużej pogadałem z jeszcze innym, który powiedzmy wie ocb. sprawdził mi vin i powiedział że motocykl jest wersją po lifcie i podał date 1 rejestracji nie podał daty produkcji. Jutro Będę miał więcej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Na Boga!Jak można z VIN-u odczytać datę pierwszej rejestracji?Przecież najpierw moto ma VIN, a potem się go kupuje i po raz pierwszy rejestruje. Nie spotkałem się z odwrotną sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi