Emdżej Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 WitamOstatnio zauważyłem, a raczej usłyszałem pewną rzecz. Przy skręcaniu, a więc pochylaniu, moto w lewo daje się usłyszeć coś jakby szum z silnika (tego nie jestem pewien czy to z silnika, czy z innego miejsca - ciężko to zlokalizować podczas jazdy). Przy skręcaniu w prawo nic takie nie ma miejsca. Zawory były regulowane ok 2tys km temu; Olej zmieniany jakieś 2.5-3 km tys temuSilnik pracuje bardzo ładnie, bez niepokojących dźwięków (prócz ww sytuacji);Moc jest, kręci się bez problemu, tak samo schodzi z obrotów;Odpala od dotknięcia. Czy w ogóle cokolwiek w silniku może powodować taki szum? Nie są to stuki, cykanie, grzechotanie itp. Czy jest możliwe, żeby przy skręcaniu szum był spowodowany np. ocierającymi się klockami o tarcze, albo łańcuchem który gdzieś przy pochyleniu zaczyna ocierać?Pacjent:Suzuki GSX 750 (olejak więc, lekka sieka musi być:) )99 rokprzebieg prawie 80 tys. km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A zrób prosty test - odpal moto i pochyl. Jak "szumi" - to silnik, jak nie szumi to napęd/koła. Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ouzo Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Jestem swiezakiem i ostatnio tez mnie przerazil szum podczas skrecania w lewa strone podczas szkolenia na torze kartingowym. Powod byl trywialny: zeby sprawdzic jak to jest zaczalem jechac "na kolano". Odslaniasz silnik - slychac lancuch. Podczas jazdy z kolanami przysunietymi "szum zniknal" :) Cytuj leszcz wczesniej znany jako "lgawron" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emdżej Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 A widzisz, to jest to! Ale głupota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi