Skocz do zawartości

Yamaha Virago 535 a Drag star 650

Gość Anonymous
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Hej!

Marzy mi się kupno Drag stara 650, ale nie wiem czy nie jest dla mnie zbyt trudny. Jestem właściwie zielony (prawko od wakacji).

Czytałem też trochę nt. Virago 535, który jest ponoć polecany dla początkujących. Co Wy na to?

Czy jest duża różnica w prowadzeniu?

Czy jest w ogóle sens pakować paręnaście paczek w moto dla początkującego?

Kalthor

Jest sens pakowania parenaście paczek na zakup słabszego motocykla.............ciekawy jestem jabyś se poradził na Yamaszce, jak dotąd w ogóle nie jeździłes.........

Jak zwykle polecam tanią MZ na której sie doskonale nauczysz jeździc, potem sprzedasz niewiele taniej za ile kupiles i kupisz sobie coś większego........

POZDRAWIAM

Moja koleżanka zaczęła karierę od Virago 535, nie miała problemów. Jest to spokojny sprzęcik, nisko siedzenie - jest malutki, łatwy do opanowania ... no, chyba że ma oryginalną kierownicę od taczki :D

Ale DragStar też nie jest smokiem.

BORSUK ma trochę racji. Jeżdżąc MZ można wybadać, czego się szuka. Skąd wiesz, że ma być custom, skoro nie jeździsz? Poza tym każda gleba jest "tania", a każdemu się gleby zdarzają ... zwłaszcza na początku. :D

BORSKULES jak zawsze stara szkola jazdy jest najlepsza. Ale skoro chkopak ma kase niech Kupi Virago ja narazie sam tym jezdze i jest bajka maszyna dla poczatkujacych jak i juz troszeczke bardziej wprawionych niski srodek ciezkosci dobre heble motocykl wybacza wiele bledow kierowcy i nie ma tych "przygod" jak to z MZ'kami.

Poczytaj sobie o niej na www.dorszes.prv.pl :D A co do dragstara 650 zbieraj kase na jego zakup jako drugi motocykl.

Pozdrawiam

Dorsześ dobrze gada. Zacznij od Virago. Fakt, że gleby mogą być kosztowne :cry: , ale przy zawieszeniu MZ możesz mieć ich więcej. Oprócz tego przy MZ zapznasz się bliżej z techniką motocyklową (dla niektórych zaleta).

pzdr

Gość Anonymous

Dzięki za odpowiedzi, zaczynam więc rozglądać się za Virago.

Co do MZ-tki to wolałbym jednak coś bardziej wystrzałowego. A skąd wiem, że custom??? Bo tak!!! :D

Prawko robiłem na Suzuki GN 250 i szybko doszedłem do wniosku, że podczas jazdy moje stopy powinny znajdować się bardziej z przodu :D

Kalthor

No i tak 3mac ja prawko robilem tez na tym samym sprzecie!

Nogi daleko sporzdu to jest to!

Precz z plaskitkami, jak chcesz jezdzic customem to musisz wiedzec ze TO JEST TO

i juz na nic innego sie nie przesiadziesz :D

Pozdrawiam

. Nie pozwolę szargać dobrego imienia MZ! :D

Ja nie powiedzialem ze MZ'tka to zly sprzet. Powiedzialem natomiast ze jako poczatkujacy motonita powinien sie skupic na jezdzie a nie naprawach jak by trafil na zdezelowana MZ.

może się zdziwicie, ale ja odrazu po zrobieniu prawka kupiłem vf750f i ten smok był moim pierwszym moto!(po skuterach) Kumpel kupił pierwszy motor i właśnie był to dragstar 650, super motorek ! Polecam !!! Co do virago 535 to jak masz więcej niż 170 wzrostu to nie kupuj, bo będziesz wyglądał jak na motorynce!!!! Z góry przepraszam właścicieli motorynek i 535, ale dla mnie to prawda, ja mam 190 wzrostu i jak wsiadłem na 535 to myślałem że kumple poprzewracają się ze śmiechu

Zgadzam się z Buba6. Jeśli ktoś ma kasę i jego marzeniem jest custom to powinien uderzać, pewnie koszty nauki będą większe i większa ostrożność ale na Boga - nie odkładajmy swoich marzeń na później !

Pozdrowienia

• 2 tygodnie później...
Gość czarny rycerz

Jak zwykle polecam tanią MZ na której sie doskonale nauczysz jeździc, potem sprzedasz niewiele taniej za ile kupiles i kupisz sobie coś większego........

- - - no ok, ale kurde MZka - nie chce nikomu uwlaczac to troche co innego anizeli virago czy tez drag, chyba gdybym sie pokazal na tym moto na dzielni to zabiliby mnie smiechem, chociaz z drugiej strony pier.... to co mysla inni. mialbym jednak opory.

na prawde z calym szacunkiem dla posiadaczy tego sprzeta.