Gość Anonymous Opublikowano 14 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2002 Hej! Marzy mi się kupno Drag stara 650, ale nie wiem czy nie jest dla mnie zbyt trudny. Jestem właściwie zielony (prawko od wakacji).Czytałem też trochę nt. Virago 535, który jest ponoć polecany dla początkujących. Co Wy na to?Czy jest duża różnica w prowadzeniu?Czy jest w ogóle sens pakować paręnaście paczek w moto dla początkującego? Kalthor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 15 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jest sens pakowania parenaście paczek na zakup słabszego motocykla.............ciekawy jestem jabyś se poradził na Yamaszce, jak dotąd w ogóle nie jeździłes......... Jak zwykle polecam tanią MZ na której sie doskonale nauczysz jeździc, potem sprzedasz niewiele taniej za ile kupiles i kupisz sobie coś większego........ POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2002 Moja koleżanka zaczęła karierę od Virago 535, nie miała problemów. Jest to spokojny sprzęcik, nisko siedzenie - jest malutki, łatwy do opanowania ... no, chyba że ma oryginalną kierownicę od taczki :D Ale DragStar też nie jest smokiem.BORSUK ma trochę racji. Jeżdżąc MZ można wybadać, czego się szuka. Skąd wiesz, że ma być custom, skoro nie jeździsz? Poza tym każda gleba jest "tania", a każdemu się gleby zdarzają ... zwłaszcza na początku. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorsześ Opublikowano 15 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2002 BORSKULES jak zawsze stara szkola jazdy jest najlepsza. Ale skoro chkopak ma kase niech Kupi Virago ja narazie sam tym jezdze i jest bajka maszyna dla poczatkujacych jak i juz troszeczke bardziej wprawionych niski srodek ciezkosci dobre heble motocykl wybacza wiele bledow kierowcy i nie ma tych "przygod" jak to z MZ'kami. Poczytaj sobie o niej na www.dorszes.prv.pl :D A co do dragstara 650 zbieraj kase na jego zakup jako drugi motocykl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 Dorsześ dobrze gada. Zacznij od Virago. Fakt, że gleby mogą być kosztowne :cry: , ale przy zawieszeniu MZ możesz mieć ich więcej. Oprócz tego przy MZ zapznasz się bliżej z techniką motocyklową (dla niektórych zaleta). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 Dzięki za odpowiedzi, zaczynam więc rozglądać się za Virago.Co do MZ-tki to wolałbym jednak coś bardziej wystrzałowego. A skąd wiem, że custom??? Bo tak!!! :D Prawko robiłem na Suzuki GN 250 i szybko doszedłem do wniosku, że podczas jazdy moje stopy powinny znajdować się bardziej z przodu :D Kalthor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorsześ Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 No i tak 3mac ja prawko robilem tez na tym samym sprzecie!Nogi daleko sporzdu to jest to!Precz z plaskitkami, jak chcesz jezdzic customem to musisz wiedzec ze TO JEST TOi juz na nic innego sie nie przesiadziesz :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 Jeździłem na mojej MZ, jak miała 13 lat i nie miałem problemów przez jakieś 4 lata użytkowania. Nic się nie działo oprócz pierdół, które każdy powinien umieć zrobić. Nie pozwolę szargać dobrego imienia MZ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorsześ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2002 . Nie pozwolę szargać dobrego imienia MZ! :D Ja nie powiedzialem ze MZ'tka to zly sprzet. Powiedzialem natomiast ze jako poczatkujacy motonita powinien sie skupic na jezdzie a nie naprawach jak by trafil na zdezelowana MZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2002 może się zdziwicie, ale ja odrazu po zrobieniu prawka kupiłem vf750f i ten smok był moim pierwszym moto!(po skuterach) Kumpel kupił pierwszy motor i właśnie był to dragstar 650, super motorek ! Polecam !!! Co do virago 535 to jak masz więcej niż 170 wzrostu to nie kupuj, bo będziesz wyglądał jak na motorynce!!!! Z góry przepraszam właścicieli motorynek i 535, ale dla mnie to prawda, ja mam 190 wzrostu i jak wsiadłem na 535 to myślałem że kumple poprzewracają się ze śmiechu Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorsześ Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 Dzieki Bogu ze ja jestem dosc niski :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 Kalthor, pomyśl o przymiarce do Black Widow. Może ci podejdzie. Tylko ten łańcuch jakoś mi nie pasuje do chopera, ale co tam - jest ładna. Jeżeli rozmiar się zgadza to czemu nie. Nie wiem tylko jak tam rynek wtórny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 bardzo ciężko bo to stosunkowo nowy i żadki motor Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rotty Opublikowano 18 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2002 Zgadzam się z Buba6. Jeśli ktoś ma kasę i jego marzeniem jest custom to powinien uderzać, pewnie koszty nauki będą większe i większa ostrożność ale na Boga - nie odkładajmy swoich marzeń na później !Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarny rycerz Opublikowano 26 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2002 Jak zwykle polecam tanią MZ na której sie doskonale nauczysz jeździc, potem sprzedasz niewiele taniej za ile kupiles i kupisz sobie coś większego........ - - - no ok, ale kurde MZka - nie chce nikomu uwlaczac to troche co innego anizeli virago czy tez drag, chyba gdybym sie pokazal na tym moto na dzielni to zabiliby mnie smiechem, chociaz z drugiej strony pier.... to co mysla inni. mialbym jednak opory.na prawde z calym szacunkiem dla posiadaczy tego sprzeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi