Piteros1 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 witammam pytanie, z glowica w mojej wr jest cos nie tak gdu nalalem nafty na zawory to przez noc przeciekla, i teraz mam pytanie czy kupowac nowa czy naprawiac to bo nie wiem co bardziej sie oplaca, zeby nie wyszlo tak ze powymieniam zawory i wszystko w glowicy a ona dalej bedzie przepuszczac, i odrazu chcialbym sie zapytac co myslicie o spawanych karterach ??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jeżeli kartery są bardzo dobrze pospawane i obriobione to będzie oko. W starym moto miałem spawane kartery po tym jak domyślam się urwała się korba. Co do głowicy to rozepnij zawory i sprawdź jak wyglądają przylgnie i gniazda zaworowe, jak nie będziesz umiał ocenić to wrzuć bardzo dobre fotki ( nie robione telefonem) najlepiej w trybie macro tych elementów a ktoś na pewno pomoże ocenić ich stan. Przypuszczam że gniazda będzie trzeba dotrzeć/prze frezować , zawory masz stalowe więc jak będą jeszcze w dobrym stanie to wystarczy docieranie, jak nie to tylko wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteros1 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) najbardziej sie boje ze jak bym ja robil to powymienial bym wszystko a okaze sie ze sa te mikro pekniecia bo sie osluchalem o nich, a gdzie mogl bym dac glowice do sprawdzenia i naprawienia do nomrlanego tokarza, poradzi sobie ? Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Piteros1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Ja swoją głowice, jak i głowice ze sprzętów kumpli którymi się zajmuje oddaje do zaprzyjaźnionego zakładu który zajmuje się głowicami samochodowymi.Poszukaj w swojej okolicy takiego zakłady ,wystarczy że zaniesiesz im głowice z działem serwisówki opowiedzialnym za głwowice i powinni zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 jak przez noc przeciekło to jest bardzo dobrze! takie przepuszczanie jest bez znaczenia. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Piteros1 chyba szukasz dziury w całym Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 a jak bardzo chcesz to dotrzyj zawory i po sprawie - będą trzymać nawet tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteros1 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 aha dzieki wielkie , a jak naleje nafty na zawory to ile przynajmniej powinny wytrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 jeśli zawór złe trzyma to nafta wypłynie w ciągu kilku sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi