DukeNukem Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Siema chciałbym kupić ktm exc 125 '07 tylko mam dylemat czy pojdzie nim jechac przez miasto bo lusterek nie ma i kierunkow chyba ? W ogóle czy dla 16 latka na 1 motor to dobry wybor tzn. nie zabije sie, czy jest zrywny? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) Jeśli jest zarejestrowane i przechodzi przegląd techniczny, oczywiście że można. 125 na pierwszy motocykl to dobry wybór ;) Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez murgal KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DukeNukem Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A kierunkowskazy są bo nie widziałem na żadnym foto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sybirbia Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Siema chciałbym kupić ktm exc 125 '07 tylko mam dylemat czy pojdzie nim jechac przez miasto bo lusterek nie ma i kierunkow chyba ? W ogóle czy dla 16 latka na 1 motor to dobry wybor tzn. nie zabije sie, czy jest zrywny? Z góry dzięki. Jeżeli masz respekt do mocy to dobry wybór , sam zaczynałem od 125 sx i w brew pozorom 125-tka ma moc 42 km w końcu katalogowo :D A co do kierunkowskazów to nie jestem pewien ale chyba nie trzeba ich mieć kolega jeździ ktm 520 exc bez kierunków na supermoto po mieście , jak dotąd nie dostał mandatu a to już jakieś 3 lata mineły. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez Sybirbia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Nie trzeba mieć kierunkowskazów. Nieminiej jedak kierunki są wygodniejsze i bezpieczniejsze niż wyciąganie ręki na każdym skrzyżowaniu. motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Gdzie tak pisze, że nie trzeba mieć kierunkowskazy? Motorowery i motocykle wyprodukowane przed rokiem 1986 nie muszą posiadać kierunkowskazy reszta motocykli musi mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Gdzie tak pisze, że nie trzeba mieć kierunkowskazy? Motorowery i motocykle wyprodukowane przed rokiem 1986 nie muszą posiadać kierunkowskazy reszta motocykli musi mieć.Instrukor z którym rozmawiałem tak twierdził. Chętnie zobacze gdzie pisze to co piszesz. motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Chętnie zobacze gdzie pisze to co piszesz. zdejmij kierunkowskazy i jedź na przegląd, jak diagnosta sie przysra poproś o podstawę i będziesz wiedział :D rams ma rację........obecnie każdy motocykl wyprodukowany po 86 dopuszczony do ruchu musi mieć migacze.... wiem migacze w enduro to porażka, łamią się przy byle glebie bo strasznie wystają, ale Polskiego prawa nie przeskoczysz, w razie kontroli dowód zabrany..... ja kiedys miałem obsesje żeby mieć migacze (w dt 80) to w pół roku chyba 8 sztuk tylnich wykończyłem do tego stopnia że nie dało się ich pokleić :D w końcu stwierdziłem że szkoda kasy i dałem spokój :D te na niby gumie też pic na wodę pare gleb i guma też ma dosyć-można pokleić taśma izolacyjną i jak sie urwie znowuw praktyce przy siarczystym padzie na bok nie zawsze sie ,,wygną'' i pęka klosz żarówka i ogólnie niema co zbierać... "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 zdejmij kierunkowskazy i jedź na przegląd, jak diagnosta sie przysra poproś o podstawę i będziesz wiedział :D Nie mam ich :happy: motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 motocykl jednośladowy rejestrowany po raz pierwszy po dn. 01.01.1986r. powinien posiadać kierunkowskazy. Liczba: 2 przednie i 2 tylne, lub 2 boczne - jeśli nie ma przednich i tylnych. (Dz.U. nr 32 z 2003r., poz. 262, zał.6, par.2 - z późn.zm.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DukeNukem Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Aha rozumiem czyli sa ale ich niema... Tak jak na komaze bede jezdzil :D a jak nie to dzida w osiedle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sybirbia Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Znam 3 osoby w moim mieście jeżdżące na yamaha wr450f , ktm exc 520 i 530 i żaden nie ma kierunkowskazów a jeżdżą na super moto a przeglądy mają co roku pomyślnie zrobione i żaden z nich brak mandatu oprócz jednego za gumowanie po chodniku :buttrock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 To może mają szczęście znam przypadek gdzie był zabrany dowód przez policje za brak kierunkowskazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi