ernestZL Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Bierz sharka. Jak dla mnie to jakościowo jest półkę wyżej od HJC. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewo Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Zobacz tutaj - HJC RPHA 10 Plus i Shark Speed-R - ponoć Shark świszczy przy większych prędkościach. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez drzewo Cytuj www.moto-opinie.info - Opinie o produktach motocyklowych w jednym miejscuSklep motocyklowy Moto Opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zobacz tutaj - HJC RPHA 10 Plus i Shark Speed-R - ponoć Shark świszczy przy większych prędkościach.Dzięki za info. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Mam RPHA10 Plus. Kask jest rewelacyjny - bardzo lekki, wygodny (w malowaniach replika chyba wyściółka jest ciut lepsza i przyjemniejsza w dotyku), ze świetnie działającą wentylacją, a przy tym relatywnie cichy (na pewno bardziej cichy niż mój poprzedni Shoei XR-1000). Jakościowo może nie jest to aż tak wysoki poziom jak najwyższa półka (Shoei, Arai), co widać zwłaszcza po wykończeniu detali, ale stosunek ceny do możliwości i jakości jest bezkonkurencyjny. Szyba z pinlockiem nie paruje, zmiana szybki zajmuje kilka sekund, fajny patent z centralnie umieszczonym przyciskiem zamykania i blokowania szyby, łatwa w obsłudze wentylacja, bogate wyposażenie seryjne (dodatkowa szyba, nosek, podbródek). Pod względem właściwości użytkowych (lekkość, wentylacja, komfort, aerodynamika, hałas itp.) kask to IMO najwyższa liga, spokojnie konkurująca z topowymi producentami. Jeśli chodzi o wady - seryjna szybka (zarówno jasna, jak i dołączana w gratisie ciemna) ma takie przetłoczenie pod pinlock, które w zależności od ułożenia kasku na głowie i pozycji na motocyklu może wchodzić w pole widzenia. Na nakedzie nie mam tego problemu, poza tym jeżdżę i tak w lustrzance, która tego przetłoczenia nie ma. Warto jednak zwrócić na to uwagę. Powłoka lakiernicza na skorupie moim zdaniem nie powala - w kasku przejechałem niewiele km, a już mam kilka odprysków od kamyków. No i wspomniane wcześniej wykończenie detali (np. wentylacji na brodzie, przycisku od szybki itp.), ale to w sumie bardziej takie czepianie, bo przy tej cenie i właściwościach można przymknąć oko :) Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Fat Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Fajnie Fat , że zechciałeś się podzielić swoją opinią.Czytam, czytam i co raz bardziej się przekonuje do HJC. Cenowo faktycznie jest atrakcyjnie biorąc pod uwagę dodatki oraz jakość garnka.W zasadzie szukam kasku, który będzie miał większy wizjer od ogólnie przyjętych kasków turystycznych. W kasku, który obecnie posiadam mam ten problem, że przy większych złożeniach w zakręcie lub przy jeździe na wprost jak jestem położony na baku nie widzę gdzie jadę bo górna część wizjera zasłania mi obraz. Mega mnie to irytuje bo muszę kombinować z ułożeniem głowy :blink:Czy HJC RPHA10 Plus jest przez Was drodzy forumowicze wykorzystywany do sportowej jazdy z powodzeniem? Nie ma tego problemu który opisałem wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi